Pratite nas preko:
Panathinaikos Athens celebrate with the trophy after winning the Euroleague final round, Final Four, Final between Real Madrid and Panathinaikos Athens at the Uber Arena in Berlin, Sunday May 26, 2024. (Andreas Gora/dpa via AP)
KK Panatinaikos; Foto: Beta/Andreas Gora/dpa via AP

Evroliga

Preozbiljna cifra: Od budžeta Panatinaikosa za novu sezonu se vrti u glavi

Košarkaški klub Panatinaikos je već u prvoj sezoni velikih ulaganja vlasnika Dimitrisa Janakopulosa došao do krova Evrope. Ali, atinski “zeleni” ne žele da se zaustave “samo” na osvajanju Evrolige.

U novoj sezoni, pored odbrane titule osvojene na fajnal-foru u maju održanom u Berlinu, glavni ciljevi PAO biće obnova i osavremenjavanje “OAKA” arene. A to, naravno, mora da košta.

Zbog toga je Janakopulos sa saradnicima, pišu grčki mediji, spremio budžet od neverovatnih 35.000.000 evra. Ta suma je, za evropske okvire, zaista basnoslovna. Tu spadaju operativni troškovi – plate, putovanja, oprema, stanovanje igrača). Ali, oni se tu ne završavaju.

Navodno će Panatinaikos još dodatnih 15.000.000 evra spremiti za troškove obnove i “umivanje” svoje dvorane. Početna procena bila je 14,7 miliona, ali nepredviđeni troškovi su povećali ukupnu cifru. I to samo u prvoj fazi.

PAO će pokušati da deo ovog novca vrati kroz brendiranje imena “OAKA” arene, različita sponzorstva, sezonske i pojedinačne karte, kao i prodaje televizijskih prava. Međutim, neće moći sve da isplati.

Klub će se zadužiti na nekoliko strana, ali se sve posmatra kao investicija u budućnost, jer će to u nadolazećim godinama obezbediti stabilniju finansijsku sliku, kao i nove izvore prihoda.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga