Pratite nas preko:
USMAN GARUBA kosarkas reprezentacije Spanije na utakmici polutfinala 1/2 FIBA Evropskog prvenstva protiv Nemacke u Mercedes Benc areni, Berlin 16.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Spanija, FIBA Evropsko prvenstvo, Nemacka
Usman Garuba će propustiti početak sezone u Evroligi, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Real Madrid bez najvećeg pojačanja protiv Partizana i Zvezde u Evroligi

Težak udarac za Real Madrid tokom priprema. Najveće pojačanje, Usman Garuba, koji se vratio iz NBA je doživeo povredu levog stopala i čeka ga duža pauza.

Kako javlja “Marka”, bivši igrač Golden Stejta bi trebalo da pauzira narednih 6 do 8 nedelja. To znači da će biti van parketa možda čak do kraja oktobra i propustiti prvih 7 kola Evrolige.

U tom periodu će Real igrati protiv Partizana u Madridu 10. oktobra, a protiv Zvezde u 5. kolu 24. oktobra. Samim time su trenutno vrlo male mogućnosti da Garuba bude spreman za te mečeve.

Krilni centar je karijeru počeo u “kraljevskom klubu” sa kojim je 2019. bio prvak Španije. U NBA je bio od 2021. kad su ga na draftu izabrali Roketsi kao 21. pika. Međutim, ni u Hjustonu, a ni kasnije u Voriorsima nije uspeo da se izbori za minutažu, pa je rešio da se vrati u Evropu. Sa Španijom je bio evropski šampion 2022.

Real je osim njega ovog leta doveo Gzevijera Rejtana-Mejsa, Andresa Felisija i Serža Ibaku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga