Pratite nas preko:
Ajaks Fejnord
Novi problemi u Amsterdamu (Foto:Printscreen(Twitter@DanielsenAxedal)

Fudbal

Još jedna utakmica Ajaksa otkazana zbog štrajka policije: Neće igrati fudbal čak tri nedelje!?

Druga utakmica holandske lige u kojoj treba da učestvuje Ajaks iz Amsterdama otkazana je zbog pretnje štrajkom holandske policije, saopštio je ovaj klub u ponedeljak.

Nedeljni meč između Ajaksa i Utrehta na “Johan Кrojf areni” neće se održati iz bezbednosnih razloga, odlučili su u ponedeljak gradski zvaničnici.

– Bezbednost igrača, navijača i javni red u gradu ne mogu biti garantovani bez prisustva policije. Razgovaralo se i o mogućnosti igranja iza zatvorenih vrata, ali čak i tada, rizik od nemira i nesigurnih situacija je preveliki i neodgovorno bi bilo da se preduzima nešto bez mogućeg angažovanja policije – saopštila je gradska uprava Amsterdama.

Ajaks je saopštio da je razočaran jer smatraju da je meč mogao da prođe bez policije “uz dodatne mere i dobre dogovore i klubova i navijača”. Podsetimo, “Kopljanicima” je već bilo otkazano gostovanje Fejenordu u Roterdamu 1. septembra zbog takođe planiranog štrajka policije. Tako faktički čak tri nedelje navijači Ajaksa neće gledati svoj tim.

Holandska policija od maja ove godine vodi kampanju za bolje uslove za prevremeno penzionisanje, deli manje kazni, zatvara policijske stanice za javnost i organizuje bučne proteste sirenama.

Prošlogodišnji duel između Ajaksa i Utrehta doneo je sukobe između navijača dva kluba, pa je policijski sindikat saopštio da će se štrajkovi nastaviti jer “nema izgleda za napredak u sporu sa državom”.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal