Pratite nas preko:
Navijači Italije protiv Izraela
Foto: Beta/AP Photo/Denes Erdos

Fudbal

Navijači Italije na zanimljiv način bojkotovali himnu Izraela: Ovakvu scenu u Evropi još nismo videli (FOTO)

Italija je pobedila u Ligi nacija Izrael sa 2:1. Utakmica je odigrana u Budimpešti zbog rata između Izraela i Palestine, koje traje skoro godinu dana. Meč je obeležio i potez italijanskih navijača.

Izrael već neko vreme domaće utakmice igra u Budimpešti, a meč protiv Italije odigran je u Božik areni. Na tribinama je bilo prisutno oko 2.000 gledalaca, a stotinjak njih bodrilo je Azure.

Pre samog meča, grupa italijanskih navijača odlučila je da bojkotuje himnu Izraela na u Evropi neviđen način.

Naime, grupa od oko 50 italijanskih navijača obučenih u crno okrenula je leđa u znak očiglednog protesta protiv Izraela, a zanimljivo je da su im se pridružili i drugi navijači.

Navijači Azura su takođe podigli italijansku zastavu na kojoj je pisalo “Liberta” (Sloboda).

Ista grupa navijača koja je okrenula leđa tokom himne, tokom prvog poluvremena je skandirala protiv italijanske antifašističke aktivistkinje Ilarije Salis.

Salis je u junu puštena iz kućnog pritvora u Budimpešti nakon što se suočila s optužbama za navodni napad na demonstrante krajnje desnice.

Inače, Izraelci su izabrali Mađarsku kako bi sprečili bilo kakav protest sa palestinskim zastavama istaknutim na stadionu. Slično je bilo i pre nekoliko dana protiv Belgije.

Ta utakmica odigrana je u mađarskom Debrecinu bez prisustva publike. Belgijanci su taj meč dobili sa 3:1.

Tokom meča, spiker na stadionu pozvao je navijače Izraela da pevaju proizraelske pesme, što je u jednom trenutku zasmetalo Lućanu Spaletiju, a trener Azura se požalio četvrtom sudiji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal