Pratite nas preko:
Saša Obradović na utakmici Evrolige protiv Partizana u hali Beogradska Stark Arena, Beograd 05.12.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, EVROLIGA, EUROLEAGUE, PARTIZAN, MONACO, MONAKO
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

Srbija bez selektora, mnoga imena su u igri: Ko će zameniti Pešića na klupi Orlova?

Srbija ponovo posle 2021. godine traži za košarkaškim selektorom seniorske reprezentacije.

Svetislav Pešić je sam potvrdio da više nije prvi čovek stručnog štaba bronzanih s Olimpijskih igara, zbog čega je licitacija oko njegovog naslednika krenula odmah.

Kao što smo već napisali, Hrvati su saopštili da je glavni favorit da ga nasledi Saša Obradović, ali definitivno nije jedini koji pada na pamet našoj košarkaškoj javnosti.

Bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević trenutno nema angažman, tako da je nekako logično kada se pomisli i na čoveka koji je sa Srbijom osvajao srebra na OI, Evrobasketu i Mundobasketu.

Ostali kandidati

Svakako ne smemo zaboraviti ni trenere poput Aleksandra Džikića, Nenada Čenka, ali ni Dušana Alimpijevića, koji već godinama na sjajan način grade svoje klupske karijere.

A tu je svakako i srpski NBA stručnjak Darko Rajaković, kao i trener Pariza Petar Božić.

Selektor Rusije Zoran Lukić je Beograđanin, ali sumnjamo da naš Savez može da parira ruskom kada je u pitanju plata.

Od “stranih” stručnjaka, uslovno rečeno, tu je bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, rođeni Crnogorac, koji kod navijača na ovim prostorima ima posebno poštovanje. Posebno kod pristalica crveno-belih.

Bilo kako bilo, teško je zamisliti da će neko ko nije na ovoj listi preuzeti kormilo stručnog štaba Orlova, tako da nam ostaje da sa strpljenjem sačekamo novu upravu Saveza, a onda verovatno odmah potom i novog selektora.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka