Pratite nas preko:
Liga Evrope u Humskoj; Foto: MN Press

Fudbal

Liga Evrope ipak u Humskoj ove jeseni: Porto i Real Sosijedad stižu na stadion Partizana

Nije uspeo Partizan da se plasira ni u Ligu šampiona, ni u Ligu Evrope, pa ni u Ligu konferencije, ali će velikani ipak gostovati u Humskoj. Naravno, domaćini neće biti beogradski crno-beli, već igrači Makabi Tel Aviva koji su dobili dozvolu da na stadionu Partizana igraju svoje utakmice novog formata Lige Evrope.

Kao što je poznato, Izrael je u ratu sa Palestinom i zbog toga svoje evropske utakmice ne može da igra na teritoriji svoje zemlje. Prošle sezone je Makabi bio domaćin u Mađarskoj, a kvalifikacije je igrao u Bačkoj Topoli. Međutim “TSC” arena nema potrebne uslove za grupnu fazu UEFA takmičenja.

Izraelski velikan, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Žarko Lazetić, stoga je prijavio stadion u Humskoj kao domaći teren, objavio je “Telegraf”.

Na programu će biti četiri vrlo zanimljive utakmice. Makabi je za rivale dobio portugalski Porto, španski Real Sosijedad, danski Mitjiland i letonski RFS. Svi oni biće gosti u Humskoj naredne jeseni.

Nažalost, gotovo izvesno ljubitelji fudbala u Beogradu neće moći da prisustvuju, jer se očekuje da bude zabranjeno prisustvo navijača zbog pomenutog ratnog sukoba.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal