Pratite nas preko:
Brazil's coach Dorival Junior enters the field prior to a qualifying soccer match for the FIFA World Cup 2026 against Ecuador at Couto Pereira Stadium in Curitiba, Parana state, Brazil, Friday, Sept. 6, 2024. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Selektor Brazila: Dorival Žunior (Foto: Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo)

Fudbal

Očajni Brazil možda propusti prvi Mundijal u istoriji, selektor miran: “Ne brinite, igraćemo finale”

Reprezentacija Brazila je jedina selekcija koja je igrala na svakom Svetskom prvenstvu u istoriji. U kvalifikacijama za Mundijal koji će se 2026. održati u SAD, Kanadi i Meksiku, ne ide im baš najbolje.

Iako trenutno zauzimaju poziciju koja ih vodi na završnu smotru, “Karioke” ne beže previše od timova ispod crte i ne smeju sebi da dozvole više neki kiks. Tamošnja javnost je zbog ovoga zabrinuta pred večerašnje gostovanje u Paragvaju (od 02.30 časova iza ponoći).

Međutim, brazilski selektor Žunior Dorival dao je veoma smelu prognozu kako bi razuverio javnost.

– Plasman na Mundijal? Ne brinite. Zapamtite ove reči, slobodno ih citirajte i pozovite me na odgovornost. Igraćemo finale Svetskog prvenstva. Da, bićemo u finalu 2026. godine, siguran sam u to – rekao je iskusni trener odgovarajući na zamerke medija.

SOCCERBET KVOTE ZA JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE

Dorival je na klupi Brazila od januara ove godine nakon što je prošlog leta propao plan da se angažuje trener Reala iz Madrida Karlo Ančeloti, a privremeno rešenje odustalo od daljeg posla.

Celu dosadašnju karijeru proveo je u Brazilu, gde je vodio velikane poput Sao Paula, Flamenga, Fluminensea, Santosa i Palmeirasa, a ovaj 62-godišnjak je u svojoj 22 godine dugoj trenerskoj karijeri imao čak 23 različita angažmana.

Osvojio je tri nacionalna kupa, četiri prvenstva na nivou savezne države, kao i Kopa Libertadores.

Međutim, u ovim kvalifikacijama se muči sa Brazilom koji ima čak tri poraza na sedam mečeva i faktički ne sme više da izgubi nijedan bod do kraja, kako ne bi strahovao da će doživeti istorijsku blamažu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal