Pratite nas preko:
JOVAN MIJATOVIC i mladi fudbaleri Srbije U19, proslavljaju gol na prijateljskoj utakmici protiv Italije, na stadionu SC FSS. Stara Pazova, 14.10.2023. foto: Nebojsa Parausic / MN Press Fudbal, U19, Srbija, Italija
Jovan Mijatović u dresu Srbije U21; Foto: MN Press

Fudbal

“Orlići” slavili u Bakuu: Ništa nije značilo, ali smo videli jedan od najlepših golova u novijoj istoriji

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije upisala je novu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine starosti. Izabranici Ljubinka Drulovića su u gostima nadigrali selekciju Azerbejdžana rezultatom 2:0 (2:0).

Međutim, ovaj susret nije mnogo značio “orlićima”, koji su odavno izgubili trku sa Engleskom i Ukrajinom, a koji će između sebe u međusobnom duelu odlučiti ko će ići dalje kao prvi, odnosno, drugi na tabeli.

Ove večeri na “Dalga areni” u Bakuu je Srbija bila dominantna u prvom poluvremenu i već tada je rešila pitanje pobednika. Tačnije, u 26. i 40. minutu kada su strelci bili sadašnji fudbaler Partizana Vukašin Đurđević i bivši igrač Crvene zvezde Jovan Mijatović.

Desni bek je u 26. minutu zahvatio spektakularan volej sa skoro 30 metara i poslao loptu u suprotne rašlje gola rivala. Jedan od najlepših golova ikada naše mlade reprezentacije, bez dileme.

Na to se nadovezao Jovan Mijatović. Član Njujorka je u 40. minutu efektno završio akciju posle velike greške defanzivne linije Azerbejdžana.

Domaći su najveću šansu da se vrate u život propustili u drugom minutu nastavka, kada je Akundzade promašio jedanaesterac. Posle toga Azeri više nisu mogli do gola Lazara Kaličanina.

Srbiji je preostao još jedan meč u ovom ciklusu, i to 15. oktobra, kada će dočekati reprezentaciju Ukrajine. Ipak, već sada je jasno da će Drulovićevi izabranici završiti grupu F na trećoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal