Pratite nas preko:
Kvota skoro 16
Nemanja Gudelj

Fudbal

Trofejnom španskom klubu preti bankrot i gašenje: Ima li mu života posle 9. oktobra?

Hoze Marija del Nido preuzeo je konkretne korake za spas posrnule Sevilje. Bivši predsednik ovog kluba i čovek koji ga je uzdigao u sam vrh evropskog fudbala protekle decenije, zatražio je vanrednu skupštinu akcionara koja je zakazana za 9. oktobar.

Na njoj će se pokrenuti diskusija o dva kredita za finansiranje koje je andaluzijski klub uzeo pre nekoliko meseci i koji iznose čak 108 miliona evra. Osim toga, u zavisnosti od tačaka, pokušaće i da se “ubaci” u sadašnji upravni odbor i preuzme rukovođenje.

– Neću stati dok se sadašnji čelnici ne smene jer njihov učinak je dokaz da nisu sposobni da vode Sevilju kako treba. Neću stati dok se sudovi ne dogovore sa nama. Brod pluta bez cilja. Gospodo, mi smo švorc. Pred bankrotom smo. Sevilja je urušena kao klub finansijski. Akcije koje su pre četiri godine vredele mnogo danas su 33 odsto manje – rekao je Del Nido.

– Većina akcionara i navijača su protiv sadašnjeg menadžmenta i to će se videti, ne samo na društvenim mrežama, već i na tribinama “Sančez Pizhuana” u subotu na meču protiv Hetafea. Uvideće da je masa navijača protiv sadašnjih lidera i da tako ne može više da se vlada – dodao je Del Nido.

Na kraju je trofejni bivši predsednik Sevilje poručio i da se neće pojaviti u subotu na stadionu protiv Madriđana da ne bi unosio nemir u timu, ali da ima nameru da pomogne voljenom klubu od 9. oktobra kada prođe Skupština akcionara.

Inače, tim Nemanje Gudelja i rekorder po broju trofeja u Ligi Evrope je posle četiri kola u Primeri pretposlednji na tabeli sa samo dva boda i bez pobede. Od njih je samo gora još Valensija, a ukoliko se hitno na srede finansije preti im bankrot i selidba u niži rang, u najgorem slučaju i gašenje.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal