Pratite nas preko:
Srbinu Turčinu
Ivan Jovanović (Foto: MN press)

Fudbal

Grci nisu bili ovako moćni još od vremena Ota Rehagela: Za sve je “kriv” legendarni Srbin (VIDEO)

Ivan Jovanović definitivno je stvorio jednu novu selekciju Grčke koja igra lep i efikasan fudbal. Od Ota Rehagela i čuvene evropske titule u Portugaliji 2004. Heleni nisu izgledali ovako moćno, a posle dva kola imaju stopostotni učinak i lidersku poziciju u B grupi Ligi nacija, ispred Engleske.

Upravo će sa Englezima renovirana selekcija Grčke biti gost na Vembliju 10. oktobra u trećem kolu i to kao lider u grupi zbog bolje gol-razlike. Posle ubedljivih 3:0 protiv Finske u Solunu, Grci su slavili i na gostovanju u Dablinu protiv Republike Irske sa 2:0.

Prvi gol za Grčku u Dablinu dao je Fotis Joanidis u 50. minutu posle asistencije kapitena Anastasiosa Bakasetasa. Joanidisu je to treći gol u dve utakmice za Grčku pod viđstvom Jovanovića. Bakasetas je asistirao i za drugi gol, Hristosu Ciolisu u 87. minutu.

Jovanović, iskusni tener koji se proslavio na Kipru, tako nastavlja sa preporodom grčkog reprezentativnog fudbala koji je poslednjih godina davao znake života. Bila mu je potrebna samo iskra koju je doneo rođeni Lozničanin, koji nije nikad dobio ponudu da sedne na klupu Srbije čak i kada je bio naš najbolji trener.

Letos je preuzeo Grke sa namerom da se plasira na Svetsko prvenstvo 2026. i odvede ovaj nacionalni tim na Mundijal posle 12 godina. Na tom putu dobro će mu doći bodovi u Ligi nacija koje skuplja.

Kejn sa dva gola obeležio jubilej

Dok je Grčka dominirala u Dablinu, kapiten Engleske Hari Kejn je na jubilarnoj 100. utakmici u dresu reprezentacije sa dva gola doneo pobedu svom timu protiv Finske (2:0).

Fince je u Londonu načeo slavljenik Hari golom u 57. minutu, kada je “zakucao” loptu u mrežu udarcem sa 18 metara. Drugi gol Kejn je dao u 76. minutu posle asistencije Trenta Aleksandera-Arnolda.

Standings provided by Sofascore

Spektakl Nemaca i Holanđana

Fudbaleri Holandije i Nemačke odigrali su nerešeno (2:2) u derbiju večeri u Ligi nacija, dok su Mađarska i Bosna i Hercegovina remizirale bez golova. Holandija je u Amsterdamu povela već u drugom minutu, posle kontranapada. Rajan Gravenberh je bio asistent, a Tijani Rejnders strelac.

Nemačka je u finišu poluvremena stigla do potpunog preokreta u režiji Deniza Undava. Napadač Štutgarta prvo je dao gol u 38. minutu, a zatim je u 45+3. bio asistent kapitenu Džošui Kimihu.

Bek Intera Denzel Damfris izjednačio je u 50. minutu posle dodavanja Brajana Brobija.Obe ekipe su imale šanse da stignu do pobede, a najbolju priliku nije iskoristio Nemac Kai Haverc.

Holandija
Radost Holanđana (Foto: Beta/AP Photo/Antonio Calanni)

Zvezdaš i Partizanovac sedeli na klupi

U drugom meču ove grupe Mađarska i Bosna i Hercegovina odigrale su 0:0. Mađarska je dominirala u većem delu meča, kapiten Dominik Soboslaj je pogodio prečku, a golman BiH-a Nikola Vasilj je tri puta u izglednim prilikama zaustavio Barnabaša Vargu.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Rade Krunić i Nihad Mujakić, meč su odgledali sa klupe za rezerve Bosne i Hercegovine. U trećem kolu, 11. oktobra, Bosna i Hercegovina će ugostiti Nemačku, dok će Holandija gostovati u Mađarskoj.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal