Pratite nas preko:

Fudbal

Prodali su ga Zvezdi, pa su više od mesec dana odlučivali ko će da uzme njegov broj

TIMI MAX ELSNIK Timi Maks Elsnik fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Novog Pazara na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 10.08.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Novi Pazar
Timi Maks Elšnik, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Bio je kraj jula kada je Timi Maks Elšnik i definitivno pojačao Crvenu zvezdu, ali njegov nekadašnji klub, Olimpija iz Ljubljane je čekala sve do 10. septembra da odluči kome će predati njegovu “desetku”.

Vezista koji je posle odličnih igara na Evropskom prvenstvu potpisao za srpskog šampiona je bio najbolji igrač i prva zvezda ljubljanskog tima. Nosio je broj 10 na leđima, baš kao i u reprezentaciji Slovenije.

Član Zvezde je zvanično postao 29. jula, ali od tada je dres sa brojem 10 u Olimpiji bio upražnjen. U međuvremenu je slovenački klub izborio i plasman u Ligu konferencija i čekalo se ko će posle Elšnika poneti desetku.

Odluka je konačno pala, i očekivana je bila. Nova desetka je trenutno najbolji igrač tima, Raul Floruc. To su tek tokom noći 10. septembra objavili na zvaničnim profilima Olimpije uz prigodan snimak. U primopredaji je učestvovao i Elšnik koji je bio na reprezentativnoj akciji sa slovenačkom reprezentacijom. Njegov boravak u Ljubljani iskorišćen da se simbolično napravi primopredaja.

Floruc, inače austrijske nacionalnosti, od početka ove sezone je odigrao 9 mečeva. Na njima je zabeležio 4 gola i 2 asistencije. Olimpija je tokom avgusta imala nekoliko ponuda za njega, ali su sve odbijene.

Interesantno, iako je rođen u Austriji. seniorsku karijeru je gradio u Hrvatskoj. Počeo je u Lokomotivi iz Zagreba, išao na pozajmice u Sesvete, Dragovoljac i Jarun, da bi se od leta 2023. obreo u Olimpiji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal