Pratite nas preko:
Liverpool's goalkeeper Caoimhin Kelleher, right, and Sheffield United's Anel Ahmedhodzic jump for the ball during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Liverpool at Bramall Lane in Sheffield, England, Wednesday, Dec. 6, 2023. (AP Photo/Jon Super)
Anel Ahmedhodžić (crveno-beli dres) neće više igrati za reprezentaciju BiH, Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Fudbal

Dosta mu je svega: Zbog BiH je odbio Švedsku, a sad sa 25 godina rešio da završi sa reprezentacijom

Kakav udarac za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jedan od najboljih igrača, Anel Ahmedhodžić, odlučio je da i definitivno stavi tačku na igranje za “zmajeve”, iako mu je tek 25 godina.

Defanzivac Šefild junajteda se na ovaj potez odlučio nakon što tokom septembarske akcije u Ligi nacija nije se odazvao na poziv selektoru Sergeju Barbarezu.

Momak rođen u Malmeu, je dostavio saopštenje za “N1”, u kome je naveo sve što se dešavalo u prethodnom periodu, dotakao se i lošeg odnosa sa ocem, ali i zašto je na kraju odlučio da više ne bude član nacionalnog tima BiH.

– Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvek podržavaju kada pobeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvek glasni i raspevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod.

– Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Serhio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi sa ovom dramom. Najlepše sećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Severne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje – naveo je u zaključku Ahmedhodžić.

Njegovo celo saopštenje pročitajte OVDE.

BiH se borila za njegovu naklonost sa Švedskom još od kada je pokazao naznake velikog talenta. U toj borbi je i pobedila, međutim, njegovo nastupanje za “zmajeve” su obeležile česte kontroverze i incidenti.

Svakako najčuveniji je bio sukob pre godinu kada je FSBiH suspendovao Ahmedhodžića jer je odbio doći na okupljanje reprezentacije pod vođstvom Mehe Kodre u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal