Pratite nas preko:
nikola kalinic
Foto: Printscreen/YT/PIXSELL

Fudbal

Nikola Kalinić najuren iz Hajduka, odmah je “bljunuo vatru” ka klubu: Predsednik je pion, ja žrtveno jagnje, a miševi se sakrili u rupu

Splitski Hajduk i Nikola Kalinić – puče ljubav samo četiri meseca posle rada na poziciji sportskog direktora.

Kalinić, koji je prošle sezone još uvek bio aktivan igrač, nije uspeo da se duže zadrži na ovoj funkciji.

Predsednik kluba Ivan Bilić izjavio je da su se razišli nakon završetka prelaznog roka, smatrajući da je to najbolje rešenje za klub u ovom trenutku.

Hajduk će u narednim danima predstaviti novog sportskog direktora i novu sportsku strategiju.

Sam Kalinić nije dugo čekao da “bljune vatru” prema funkcionerima koji su ostali u klubu.

– Predsednik je samo pion Nadzornog odbora. On se ništa ne pita. Nemam čoveku šta da zamerim, on nije iz fudbala, došao je da sreže troškove. Elez, Lovre, Krovinović, Šarlija – sve je hteo da ih makne. Rekao je da su Livaja i Lovre najveći problemi. Trener već mesec dana ne priča sa predsednikom, jer mu nije doveo četiri pojačanja. Ja sam ispao žrtveno jagnje, a oni se miševi sakrili u rupu – počeo je Kalinić na konferenciji za novinare u splitskom hotelu Ambasador.

– Nakon sedam dana rada sam znao da ovo ne ide u dobrom smeru. Ljudi koji nadziru Hajduk nemaju veze s Hajdukom. Mislim na Nadzorni odbor. Niti vole Hajduk niti znaju nešto o fudbalu… Mislili su da će u meni imati još nekoga ko će samo da klima glavom, ali ja nisam takav. Pitao sam ih na skupštini zašto su rekli da je budžet isti, odgovorili su mi: ‘Ne možemo da otkrijemo pravo stanje’. Zašto da ne krenemo od nule, da klub bude zdrav?

– Od Parme je stigla ponuda od 7.000.000 evra za Pukštasa, a oni su je odbili očekujući 10.000.000. To je bila jedina ponuda uz onu za Sahitija. Ja nisam mađioničar. Igračima je cena pala, nemamo reprezentativaca, ali oni su zamislili takvu visoku cenu. Rekli su mi: ‘Kakva pojačanja, pa mi nemamo ni za dva meseca za platu‘. Dizali su se krediti i opet će se nažalost dizati.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal