Pratite nas preko:
Dejan Lovren - Hrvat zaradio traume
Foto: MN Press

Fudbal

Dejan Lovren je od danas u bratskim odnosima s Partizanom: Hrvat ima novi klub

Iskusni hrvatski defanzivac Dejan Lovren ima novi klub. Ovaj 35-godišnjak je pristao na saradnju sa grčkim gigantom PAOK-om.

Proslavljeni hrvatski fudbaler Dejan Lovren pronašao je novi klub posle Liona. 35-godišnji defanzivac je razmišljao o ostanku zbog visoke plate, ali je na kraju odlučio da bi radije igrao fudbal na drugom mestu.

Lovren je pristao na ponudu grčkog giganta PAOK-a, Partizanovog bratskog kluba. Uskoro će sve biti zvanično i iskusni defanzivac će obući crno-beli dres.

Lovrenu je ovo bio drugi boravak u Lionu. Potpisao je u januaru 2023, ali je na kraju prošle sezone obavešten da u klubu nema više šta da traži i da se na njega više ne računa.

Oklevao je da pronađe novi klub tokom leta. Imao je četiri miliona razloga zašto nije želeo da ode u poslednjoj godini ugovora, ali je očigledno ponuda PAOK-a bila finansijski dovoljno jaka da je Hrvat prihvati.

Dejan će sigurno biti veliko pojačanje za grčkog šampiona koji će ove sezone igrati u Ligi Evrope. Njegovo iskustvo je ogromno, posebno u evropskim utakmicama.

Lovren je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu. Igrao je na pozajmici u Interu iz Zaprešića, a 2010. godine ostvario je transfer u Lion vredan nešto više od osam miliona evra. Odatle je njegova karijera uzletela u zvezde, da bi na kraju dostigao vrhunac sa Liverpulom, osvojivši i Premijer ligu i Ligu šampiona.

Nastupio je na 78 utakmica i postigao pet golova.

PAOK je prilično dobro ušao u odbranu titule šampiona Grčke. Slavio je u tri uvodna kola šampionata, a zajedno sa Olimpijakosom jedini su na stopostotnom nivou.

U narednom kolu će imati novi težak zadatak, pošto će se sastati sa Panatinaikosom. Na taj meč možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal