Pratite nas preko:
Fudbaleri Srbije, pozdravljaju publiku na utakmici Lige nacija protiv Spanije, na stadionu Rajko Mitic. Belgrade 05.09.2024. photo: Nebojsa Parausic / MN Press Football, National team, Serbia, Spain, UEFA Nations League
Srbija i dalje pada na FIFA rang listi, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Orlovi se i dalje srozavaju: Srbija opet u “jakom” društvu Andore, Lihtenštajna, Luksemburga…

Posle mečeva u Ligi nacija izašla je nova rang lista FIFA, a Srbija je opet doživela pad i nalazi se na 35. mestu. Štaviše, fudbalska reprezentacija se nalazi u društvu selekcija koje su najviše pale.

Osvojeni bod u duelu sa šampionom Evrope, Španijom, i solidna igra, su samo zamazali oči. Rutinski poraz je upisan od Danske u Kopenhagenu, tako da su “Orlovi” u prva dva meča A divizije Lige nacija osvojili bod.

Zato smo se opet srozali na FIFA rang listi za još 3 mesta, pošto smo sa 32. pali na 35. poziciju. Tako smo se našli u društvu selekcija koja su doživele najveći pad. I to društvo u svakom slučaju nije “elitno”, niti u našem “rangu”, jer su tu reprezentacije Andore, Lihtenštajna, Luksemburga, Litvanije…

Najveći pad je doživela Andora za 5 mesta. Za po 4 pozicije su pali Škotska (koja je kao i Srbija od EURO u stalnom padu), Republika Irska, Litvanija i Lihtenštajn. Za tri pozicije kao Srbija je pao i Luksemburg.

Jovanovićeva Grčka imala najveći napredak

S druge strane, najveći skok je doživela Grčka, koju od ovog leta predvodi Ivan Jovanović, srpski stručnjak. Pod njegovim vođstvom su odmah stigli odlični rezultati. Grci su posle propuštenog EP Ligu nacija započeli pobedama nad Finskom i Republikom Irskom, te su prvi na tabeli ispred Engleske u grupi B.

Podsećamo da i oni kao i Srbija u ovom izdanju Lige nacija se nalaze u najjačoj A diviziji.

U prvih 10 na rang listi nije bilo nikakvih promena. Argentina, aktuelni svetski i južnoamerički šampion, je i dalje prva. Slede je Francuska, Španija, Engleska, Brazil… Od zemalja iz regiona Hrvatska je i dalje najbolje plasirana – 12. mesto.

Još 2 protivnika Srbije u grupi u Ligi nacija su u Top20. Švajcarska je uprkos dva poraza ostala na 15. mestu, dok je Danska sa 2 pobede skočila na 20. poziciju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal