Pratite nas preko:
roni stam narko bos
Foto: Printscreen/Youtube/Omroep Brabant

Fudbal

Kao fudbaler osvojio titulu i FA kup, a sada je dokazano jedan od najvećih narko bosova u ovom delu sveta

Možda se neki fudbalski sladokusci sećaju ko je Roni Stam, bivši fudbaler Tventea i Vigana, koji je svojevremeno bio prvak Holandije i osvajač FA kupa, a pre nekoliko meseci je uhapšen.

On je “pao” zbog uvoza i izvoza kokaina i droge po imenu MDMA, ali i zbog pranja novca zarađenog tim putem.

Sve mu je zaplenjeno, u pritvoru je i on, ali i njegova rodbina, kao i devojka, pošto su svi učestvovali u ovom njegovom “porodičnom posliću”.

Nije samo uvozio i izvozio, već je bio jedan od najvećih narko bosova u ovom delu sveta

Ono što je sada postalo poznato, a što bi zaista moglo da vas zaprepasti, ukoliko ga se sećate sa fudbalskih terena, gde je bio izuzetno miran i staložen igrač, jeste količina droge koju je on uvezao u periodu od 2020. godine do sredine 2024.

Prošvercovao je na teritoriju Evropske unije preko 2.5 tone kokaina, a onda je čak izvezao četiri kilograma te droge, uz još pet kilograma droge MDMA (em-di-em-ej), koja se proizvodi mahom upravo u Holandiji, iz te zemlje.

Ubrzo potom je uhapšen, a ove količine mere se sa količinama koje su “uvozili” neki poznati narko bosovi iz ovog dela sveta, čija imena iz pravnih razloga nećemo spominjati. Protiv nekih od njih se i dalje vode postupci, a znate ono da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

Nije pušten da se brani sa slobode

Prema navodima iz pravosuđa, njegov brat Rudi je u Dubaiju i zbog toga Roniju neće biti dozvoljeno da se brani sa slobode.

Strahuje se da će tamo pobeći ako bude privremeno pušten.

Kako su dalje saopštili, Roni je u aprilu već bio u Dubaiju sa suprugom, gde je u prisluškivanom razgovoru rekao da mu je brat tamo kupio kuću. Prema rečima njegovog advokata, to nije tačno, ali na snimku se jasno čuje da se to i desilo.

Inače, u Holandiji za uvoz i izvoz velike količine narkotika preti kazna do 14 godina zatvora, dok za pranje novca preti kazna od šest godina. To u prevodu znači da Stamu preti čak do 20 godina zatvora, ali veruje se da bi, ukoliko se sve dokaže kao tačno, mogao da izađe i za deset. Tada bi imao 50 godina.

Stam nije prvi, sećamo se Kvinsija Promesa

Sećate se i slučaja Kvinsija Promesa, još jednog holandskog fudbalera i doskorašnjeg asa moskovskog Spartaka.

Podsećamo on je u martu uhapšen u Dubaiju pri povratku njegovog kluba sa priprema u UAE.

Kompletan tim ruskog kluba se vratio osim Holanđanina koji je zadržan na aerodromu. Međutim, iako se prvo mislilo da je uhapšen po poternici Holandije, gde je osuđen za šverc kokaina, to nije bio razlog.

Kako su preneli tada ruski mediji razlog njegovog privođenja je prekršaj koji je napravio tokom boravka u Emiratima. Promes je, navodno, izazvao nesreću posle koje je pobegao.

Policija je tada pustila Promesa da se brani sa slobode, ali pod uslovom da ne napušta državu.

Tako je i bilo, Promes je živeo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde se nekoliko meseci ludo provodio što je moglo biti viđeno i po društvenim mrežama. Ipak, provera pasoša upozorila je policiju na interpolov bilten o statusu begunca, te je konstantno bio praćen, na kraju je morao u zatvor.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal