Pratite nas preko:
marko livaja
Foto: Printscreen/Youtube/TV Arena sport

Fudbal

Strašna sramota: Hajduk Split pao na najniže grane u istoriji, a ovo su nova dva dokaza da tako i jeste

Smena sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića najnovija je afera koja trese splitski klub ovog leta. Prethodio je tome sukob trenera Đenara Gatuza i Ivana Perišića, koji je završio Perišićevim odlaskom iz kluba.

Sve ovo događa se neposredno pred derbi s Dinamom na Maksimiru, koji je na rasporedu u petak od 20 časova. Prvi derbi sezone od velike je važnosti za obe ekipe.

Dinamo pobedom može da pobegne Hajduku na pet bodova prednosti, dok bi Hajduk s tri boda prestigao Dinamo i učinio borbu za naslov prvaka zanimljivom, barem u jesenjem delu sezone.

Hajduk isključio opciju komentarisanja na društvenim mrežama

Hajduk je najavio derbi na društvenim mrežama, no navijači nisu ništa mogli da komentarišu. Ta je opcija već dve nedelje, kako prenosi Index, isključena na Hajdukovim zvaničnim kanalima, otkad je otišao Ivan Perišić.

Isto tako, u klubu su odlučili da Gatuzo neće držati konferenciju za medije uoči derbija kako novinari ne bi svojim pitanjima dodatno narušili atmosferu u turbulentnom periodu za klub. Kao da su novinari krivi za tu atmosferu…

Ova zabrana komentarisanja dodatan je udarac upitnom modelu upravljanja Hajdukom.

Navodni narodni klub, kojim na temeljima demokratije vladaju njegovi članovi, ne bi smeo da dozvoli da ti isti članovi svoja mišljenja ne mogu da izraze u javnosti.

S druge strane, ovakav potez može se donekle i opravdati jer su komentari na početku sezone bili zaista grozni. Bilo je tu žestokog vređanja Ivana Perišića, zbog čega je komentarisanje prvobitno i ukinuto.

Predsednik kluba tražio sastanak s igračima, Gatuzo rekao “stop”

Predsednik Hajduka Ivan Bilić, čovek koga je na sav glas u sredu pred medijima napao Nikola Kalinić, zatražio je sastanak sa igračima i Gatuzom uoči ovog derbija.

Međutim, kako prenosi Index, italijanski trener je samo glatko odbio taj susret, jer je želeo da igrači ostanu maksimalno fokusirani na derbi na Maksimiru, koji je na programu u petak od 20 časova.

Na taj meč, možete da se kladite OVDE. Dinamo je izraziti favorit sa kvotom 1.65 u trenutku objavljivanja ovog teksta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal