Pratite nas preko:
Fudbalska lopta; Foto: MN Press

Fudbal

Ukrajinski golman preplivao celu reku da bi pobegao od rata: Dva meseca vežbao sa perajima

Iz Ukrajine nam stiže neverovatna priča o tamošnjem golmanu koji je na volšeban način pobegao iz sopstvene zemlje. U pitanju je 35-godišnji Denis Šelikov koji je toliko silno želeo da pobegne od rata sa Rusijom da je – preplivao reku.

Ukrajinski portal “Sport Ekspres” objavio je priču o tome kako je Šelikov preplivao Tisu, jednu od najvećih reka u Evropi. On je uspeo da dopliva čak do Mađarske i da odatle pronađe put za nastavak karijeru.

Strpljivo je pripremao bekstvo, budući da je tokom ratnog stanja zabranjen odlazak iz zemlje muškarcima između 18 i 60 godina starosti. Takav poduhvat uspeo je da ostvari tako što je dva meseca dolazio pored reke i vežbao plivanje uz pomoć peraja.

Kada je konačno skupio hrabrost i potrebnu kondiciju, krenuo je i doplivao do Mađarske. “Sport Ekspres” je čak uspeo da kontaktira Šelikova ovim povodom, koji im je odbrusio:

Ko ste vi, tužilac, da mi postavljate takva pitanja? Pitajte graničnu kontrolu. Da mi više nikada niste postavljali takva pitanja, jel’ vam jasno? Vi niste niko da mi postavlja takva pitanja – rekao je Šelikov.

Šelikov je bivši mladi reprezentativac Ukrajine. Poslednji klub u domovini bila mu je Viktorija iz Sumija, a najveći klub u karijeri Dnjepar.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal