Pratite nas preko:
Čukarički vs Genk
Foto: MN Press

Fudbal

Belgijanci se prošetali kroz Leskovac: Drugi poraz Brđana u grupnoj fazi Lige konferencija (VIDEO)

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na domaćem terenu od ekipe Genka u drugom kolu grupne faze Lige konferencija sa 2:0, što je drugi poraz za ekipu Igora Matića na evropskoj sceni.

Izuzetno loše drugo poluvreme koštalo ih je Brđane protiv Ferncvaroša u prvom kolu, a sada je ekipa Čukaričkog protiv belgijskog tima podbacila u prvom.

Prvi gol za Belgijance delo je 26-godišnjeg centralnog veziste Brajana Hajnena koji je već u 10. minutu posle jedne gužve u kaznenom prostoru zatresao mrežu domaćina.

Nisu stigli ni da se oporave od brzog gola Brđani, a usledio je novi udarac. Nespretno je u svom šesnaestercu reagovao Ognjen Vranješ, ali sudija nije ništa svirao. Međutim, posle poziva iz VAR sobe glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku, a Paintsil je bio precizan i postavio konačan rezultat u 20. minutu.

Nije Čukarički preterano loše izgledao, u par navrata uspostavili su svoju igru na sredini terena i zapretili po gol Genka, ali na kraju celokupni utisak je da je belgijska ekipa došla do zaslužene pobede i tri boda u Leskovcu.

Genk je imao posed lopte od 63%, a uputili su udarac ka golu Belića čak 14 puta. U ovom segmentu igre i Čukarički je bio pristojan, te je imao devet udaraca ka protivničkom golu. Čukarički je u drugom poluvremenu imao prednost i u posedu, a čak osam od devet udaraca ka golu Genka bilo je upućeno u drugih 45. minuta.

Sa još jednim porazom beogradski tim nalazi se na poslednjem mestu tabele, dok Genk deli prvo mesto sa Ferencvarošom sa četiri osvojena boda. Treća je Fiorentina koja je dva puta remizirala, a naredni meč Italijani će odigrati upravo sa Čukaričkim.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal