Pratite nas preko:
kosarkas Crvene Zvezde na utakmici finala plejofa ABA lige protiv Partizana hali Aleksandar Nikolic, Beograd 13.05.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, ABA LIGA, ABA LEAGUE, CRVENA ZVEZDA, KK PARTIZAN
Jago dos Santos; Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

Epski raspad Zvezde u Moskvi: Nosioci potpuno podbacili, navijači će biti besni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt Peterburga rezultatom 83:70 u trećoj utakmici koju su odigrali u tri dana na VTB kupu u Moskvi. Zapravo je ovo bio drugi meč i crveno-belih u razmaku manjem od 24 sata, pošto su u petak oko 18.15 završili svoj meč protiv Lokomotive Kubanj.

Prethodno, u četvrtak je igrana neizvesna završnica protiv CSKA iz Moskve. I sve je to uticalo da umor stigne izabranike Janisa Sferopulosa u drugom poluvremenu koje slobodno možemo da okarakterišemo kao jedno od najgorih u novijoj istoriji kluba. Posebno ako pričamo o trećoj četvrtini gde je osim početka sve bilo katastrofalno.

Zvezda je bila odlična u prvom poluvremenu, posle 20 minuta je vodila 39:33, ali je naglo pala u trećoj deonici koju je Zenit dobio rezultatom 23:13. Četiri i po minuta pre kraja Zenit je vodio 73:60 i tad je bilo jasno da će klubu iz Sankt Peterburga pripasti treće mesto na turniru.

U odsustvu Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Džoela Bolomboja i Rokasa Gedraitisa, koji nisu igrali na celom turniru, Zvezdu je danas košgeterski predvodio Kodi Miler-Mekintajer sa 20 poena (5/10 dvojke, 2/3 trojke).

Ajzeja Kenan je dao 10 (0/3 dvojke, 2/6 trojke). Po osam poena dali su kapiten Luka Mitrović i Majk Daum.
U pobedničkoj ekipi Dvejn Bejkon je dao 19 poena, Aleksander Šerbenev 16, a Aleks Pojtres 14.

Zvezda sledeće nedelje, 22. septembra, zvanično počinje novu sezonu gostovanjem Dubaiju u prvom kolu ABA lige. Navijači na mrežama su već sada besni, pa će tada sigurno očekivati poboljšano izdanje protiv novajlije na Jadranu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka