Pratite nas preko:
Leverkusen's Victor Boniface fails to beat Hoffenheim goalkeeper Oliver Baumann during a match between TSG Hoffenheim and Bayer 04 Leverkusen on Saturday, Sept. 14, 2024 in Sinsheim, Germany. (Uwe Anspach/dpa via AP)
Viktor Bonifejs je dao 2 gola i jedan namestio, Foto: Beta/Uwe Anspach/dpa via AP

Fudbal

Bonifejsova poruka skidanjem šortsa, 2 gola i asistencija: Leverkuzen razgoropađeni, het-trik Kejna, Bosanac već preti Zvezdi

Razgoropadio se i naljutio Bajer Leverkuzen predvođen Viktorom Bonifejsom zbog prekida serije bez poraza u Bundesligi u prošlom kolu. Ceh zbog toga je platio Hofenhajm koji je demoliran 4:1 u Zinshajmu. Još bolji je bio Bajern iz Minhena koji je razbio Kil 6:1.

Bonifejs – 2 gola, asistencija i skidanje šortsa

Dobrodošla je bila dvonedeljna reprezentativna pauza Ćabiju Alonsu i njegovim igračima da malo srede svoje redove i misli nakon što im je skinut oreol nepobedivosti. Glad za novim pobedama i dalje postoji, to smo videli i po igri, ali i po ponašanju udarne igle – Bonifejsa.

Nigerijac je bio centralna figura utakmice na kojoj je postigao 2 gola i upisao asistenciju. Najpre je namestio gol Terijeru, a onda sam povisio na 2:0. Tada smo videli i njegovu neobičnu proslavu koja je očigledno upućena nekome.

Okrenuo se ka navijačima iza gola Hofenhajma i skinuo šorts do kolena, a čini se i pokazao na svoje međunožje. Jasno je da mu je zasmetalo nešto i da je ovo bila poruka za nekoga.

Jeste do kraja poluvremena Hofenhajm smanjio zaostatak preko Beriše, ali prvaci su toliko ubedljivo igrali da im pobeda uopšte nije bila ugrožena, već je bilo samo pitanje kojim rezultatom će se meč završiti.

Florijan Virc je iz penala opet vratio 2 gola razlike, a Bonifejs 3 minuta kasnije stavio tačku na pobedu i epitet igrača utakmice.

Demirović već sad preti Zvezdi

Ubedljiv je bio i protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona, Štutgart. “Švabe” su na gostovanju u Menhengladbahu slavile 3:1.

Ermedin Demirović je u dresu Štutgarta nastavio tamo gde je stao u Augzburgu. Postigao je dva gola na ovom meču i jasno pokazao da će zajedno sa Denizom Undavom biti čovek za koga će Vladan Milojević i igrači Zvezde morati da pronađu rešenje kad dođe do susreta u Beogradu.

Bajern nemilosrdan protiv debitanta, het-trik Kejna

Prvi put u okviru Bundeslige najveći nemački klub, Bajern Minhen, je gostovao debitantu u najjačem takmičenju, Kilu i bio je nemilosrdan 6:1.

Posle samo 13 minuta je bilo 0:3 na semaforu, a Džamal Musijala je postigao jedan od najbržih golova u istoriji nemačkog fudbala. Bilo mu je potrebno samo 14 sekundi da zatrese mrežu Kila.

Talentovani nemački reprezentativac je bio izuzetno inspirisan što je pokazao i kod trećeg gola Bavaraca. Najpre je iskoristio svoju brzinu i loše dodavanje golmanu i uzeo loptu, a onda na malom prostoru uz samu gol-aut liniju izmešao protivničke igrače i naterao Remberga na autogol.

Hari Kejn je upisao prvi het-trik u sezoni. Postigao je golove u 7. i 43. minutu, a onda u 91. bio precizan i sa “bele tačke”. Debitanski gol u dresu Bajerna je postigao i Olise. Počasni pogodak za Kil je dao Asmir Gigović, reprezentativac BiH.

Bundesliga, 3. kolo:

Petak
Borusija Dortmund – Hajdenhajm 4:2

Subota
Borusija Menhengladbah – Štutgart 1:3
Frajburg – Bohum 2:1
Hofenhajm – Bajer Leverkuzen 1:4
Lajpcig – Union Berlin 0:0
Volfzburg – Ajntraht Frankfurt 1:2
Kil – Bajern Minhen 1:6

Nedelja
15.30h Augzburg – Sankt Pauli >>>>> KVOTE
17.30h Majnc – Verder >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal