Pratite nas preko:
DAVIS CUP SERBIA vs GREECE NOVAK DJOKOVIC Beograd, 14.09.2024. foto: Nebojsa Parausic Tenis, Srbija, Grcka
Novak Đoković, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Đoković

Da li je Đoković poklonio Grku počasni gem?! “Ne znam o čemu pričaš”

Srpski navijači ovog vikenda možda i poslednji put gledaju uživo Novaka Đokovića na domaćem terenu. Srpski teniser igra za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu protiv Grčke i odmah u prvom singlu je lako slavio protiv anonimnog Janisa Ksilasa.

Puna je bila hala Pionir, gde se igra duel između Srbije i Grčke za opstanak u Svetskoj grupi, pogotovo zbog najboljeg tenisera svih vremena, aktuelnog olimpijskog šampiona i najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

Posle lagane pobede Đoković je iskoristio priliku da uzme mikrofon i obrati se svima u hali.

– Pionir je defintivno ove nedelje hram tenisa, inače je košarke. Hvala vama što ste uveličali ovaj dan i doneli sreću svima nama. Posebno bih se zahvalio svim roditeljima što su doveli decu, to je najlepši primer i prizor svima nama iz reprezentacije. Nadam se da će se sve više dece i inspisriasti da uhvate reket u ruke i da će predstavljati Srbiju. Hvala svima. Srbija!

DAVIS CUP SERBIA vs GREECE NOVAK DJOKOVIC Beograd, 14.09.2024. foto: Nebojsa Parausic Tenis, Srbija, Grcka
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

O finalu Olimpijskih igara

Posle tog obraćanja osvajač rekordna 24 Grend slema je dao izjavu za “Sport klub”. Jedno od pitanja se odnosilo na osvajanje toliko željenog i čekanog olimpijskog zlata samo 2 meseca posle operacije kolena.

– Znao sam da će mi Vimbldon pomoći psihički, zasnovano na informacijama od hirurga, rekao je tako idi vidi, proveri i odluči. To se desilo, igrao sam finale, što je fantastično s obzirom na okolnosti. Bio sam nadigran od igrača koga sam pobedio na Olimpijskim. Mislim da mi je to pomoglo u pripremi, psihološki u finalu OI. Na neki način sam osećao da gore ne mogu i da sada može biti bolje i imao sam više spreme i motivacije i video sam da on počinje da sumnja. To je prouzrokovalo zlato – rekao je Novak.

DAVIS CUP SERBIA vs GREECE NOVAK DJOKOVIC Beograd, 14.09.2024. foto: Nebojsa Parausic Tenis, Srbija, Grcka
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Da li je poklonio gem Grku?!

Nije imao nikakvih problema protiv 770. igrača na ATP listi u meču prvog dana. Posebno je bila interesantna situacija u pretposlednjem gemu, kada su čak i srpski navijači navijali protiv Đokovića kako bi Grk osvojio počasni gem u ovom meču.

Zbog toga je dobio pitanje od Nebojše Viškovića da li mu je poklonio taj gem?

– Ne smem ništa da odgovorim, ne znam o čemu pričaš – kroz osmeh je rekao Novak, a potom priznao da nije imao pojma ko mu je protivnik.

– Ja stvarno ništa nisam znao o njemu, jako su to retke situacije, uvek znam po nešto, snimak, analiza, o njemu nisam ništa znao. Na slepo sam izašao na teren, bilo je važno da uspostavim ritam i pravim rani brejk. Čitao sam njegovu igru sve bolje i bolje posle, ne znam da li je ikada imao neko slično iskustvo pred ovoliko publike. Cicipas nije tu i to utiče na njih, ne i na nas, mi znamo šta da radimo. Grčka je uvek za nas prijateljska zemlja i čestitam i njima.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković