Pratite nas preko:
PSV je na 55 uzastopnih utakmica postigao makar jedan gol, Printscreen: ESPN

Fudbal

PSV ruši redom rekorde holandskog fudbala: Zvezda se nada da će do Svetog Jovana da padnu u formi

PSV Ajndhoven nastavio je i u novoj sezoni tamo gde je stao u prošloj kada je osvojio titulu osvajanjem rekordnog broja bodova. Novi rekord holandskog fudbala su postavili ovog popodneva pobedom nad NEK Najmehenom 2:0.

“Filipsovci” su upisali rekord sa 55 uzastopnih utakmica u Erediviziji na kojima je postigao makar gol. Tačnije, srušili su sopstveni rekord koji su ranije držali.

Interesantno, u tih 55 mečeva su od mogućih 165 bodova osvojili čak 146. Jasno je i sada da su prvi favoriti za šampionsku titulu, i da Ajaks i Fejenord teško da mogu da im pariraju.

Što se tiče meča na “Filips areni” utakmica je već posle 9 minuta dobila tok u kome će ići. Sano je napravio prekršaj u svom šesnaestercu i dobio direktan crveni karton, a domaćin je dobio penal.

Luk de Jong je bio siguran egzekutor, a pet minuta kasnije je bilo 2:0 pogotkom Gusa Tila. Iako ovo važi za najopasniji rezultat, u ovoj situaciji nije bilo ni promila šanse da dođe do neke neizvesnosti.

Podsećamo da je PSV protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona. Mada do tog meča ima vremena pošto holandski šampion gostuje u Beogradu tek 21. januara (drugi dan Svetog Jovana), tako da videćemo u kakvoj će formi biti tada.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal