Pratite nas preko:
Radnički Kragujevac je na pragu plasmana u Ligu šampiona, Printscreen: Youtube/SOS Kanal Plus

Još sportova

Srbija blizu 2 kluba u Ligi šampiona, ali za treći će biti potrebno čudo: Radničkom dovoljan i remi

Polovičan učinak srpskih vaterpolo klubova u 2. kolu kvalifikacionih turnira za grupnu fazu Lige šampiona. Radnički iz Kragujevca je upisao i drugu pobedu savladavši Vuljagmeni 14:3, dok je Šabac poražen od favorita, Sabadelja, 14:9.

Kockali su se u duelu protiv grčkog predstavnika izabranici Uroša Stevanovića, selektora Srbije, opustili su se nakon vođstva 8:5 na poluvremenu. Ipak, nisu dozvolili da Vuljagmeni uradi ono što su oni uradili dan ranije protiv BVSC-a.

Sve u svojim rukama imaju Kragujevčani u poslednjem kolu, gde će u direktnom duelu protiv Mladosti iz Zagreba, odlučivati ko će se plasirati u grupnu fazu. Hrvatski klub je neočekivano poražen od BVSC-a i moraće da ide na pobedu.

S druge strane, Radničkom je dovoljno i nerešeno da bi zauzeo prvo mesto i plasirao se u najjače evropsko takmičenje.

Šabac, pak, ima minimalne šanse da se domogne Lige šampiona. I nije to ništa neočekivano. Jeste upisao pobedu u prvom kolu, ali je španski Sabadelj, kao domaćin, apsolutni favorit ovog kvalifikacionog turnira.

To je i pokazao protiv Šapčana i potrebno je čudo da se dogodi pa da ubedljivo kiksne u poslednjem kolu protiv Ortiđe, a da Šabac ubedljivo slavi protiv Pai D’eksa.

Podsećamo da je direktno mesto u Ligi šampiona odranije obezbedio Novi Beograd.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova