Pratite nas preko:
Benfica's fans light flares during the Europa League round of 16, first leg, soccer match between SL Benfica and Rangers FC at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, March 7, 2024. (AP Photo/Armando Franca)
Navijači Benfike; Foto: Beta/AP Photo/Armando Franca

Fudbal

Benfika pred Zvezdu odigrala najbolji meč: Portugalci stižu u Beograd sa novom energijom

Od kako je Crvena zvezda izvukla Benfiku kao prvog protivnika u novom formatu Lige šampiona, vlada blagi optimizam među navijačima crveno-belih. Razlog je loša forma na početku sezone, nekoliko povređenih igrača, kao i hitna smena trenera na “Da Lužu”.

Međutim, deluje da su se lisabonski “orlovi” oporavili od toga baš pred dolazak u Beograd sledećeg četvrtka od 18.45. Što nikako nije dobra vest za sve pristalice crveno-belih.

Fudbaleri Benfike savladali su na svom terenu Santa Klaru rezultatom 4:1 u petom kolu portugalskog šampionata. Tako je ekipa novog trenera Bruna Laža napravila dobru uvertiru pred megdan sa Zvezdom na stadionu “Rajko Mitić”. Iako ni na samom početku obe utakmice nije delovalo tako.

Gosti su poveli već posle 20 sekundi kada je posle greške Nikolasa Otamendija strelac bio Vinisijus. Međutim, kao da je to isprovociralo “orlove”, te smo u nastavku susreta videli njihovu pravu snagu.

Turska veza kao najveća pretnja Zvezdi

Portugalska “A Bola” je u posebnom odeljku na svom sajtu naširoko pisala o ovom duelu Benfike i Santa Klare, ali je najviše istakla tursku vezu, koja će biti pretnja i Crvenoj zvezdi. Tako je domaći tim i izjednačio u 27. minutu, pošto je Orkan Kokču asistirao Keremu Akturkogluu za 1:1.

Samo sedam minuta kasnije, Otamendi se iskupio za svoju grešku asistencijom Florentinu Luisu, kojom je već bio kompletiran preokret domaćeg tima. I povratka za goste sa Azorskih ostrva više nije bilo.

Već u drugom minutu nastavka je gol postigao mladi štoper Antonio Silva, da bi se u 58. u strelce još upisao i legendarni Anhel di Marija.

Da li je ovo najjači tim?

Benfika je meč počela u sledećem sastavu: Trubin, Bah, Otamendi, Silva, Kareras, Rolhajser, Kokču, Florentino, Akturkoglu, Di Marija, Pavlidis. Igrali su još: Amduni, Prestijani, Šjeldrup, Bareiro i Kabral.

Videćemo u kakvom će sastavu Bruno Laž izaći na megdan Vladanu Milojeviću i Crvenoj zvezdi, koja je svoju uvertiru u taj meč prvog kola Lige šampiona imala pobedom nad Napretkom rezultatom 2:0.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal