Pratite nas preko:
Međedović i Đoković u dublu; Foto: MN Press

Đoković

Đoković ume i u dublu: Sa Međedovićem slomio Grke, dok je Cicipas igrao fudbal (VIDEO)

Dejvis kup reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke rezultatom 3:0 u duelu za popunu Svetske grupe I ovog takmičenja. Nakon pobeda u oba singl meča u subotu, osvojen je i poen u dublu, čime je maksimalnim rezultatom rešeno pitanje pobednika.

Za Srbiju su nastupili Novak Đoković i Hamad Međedović, dok su grčki dubl par činili Aristotel Tanos i Petros Cicipas. I pokazali su se vrlo žilavim protivnikom pred prepunom dvoranom “Aleksandar Nikolić” – 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Bio je to vrlo neizvestan skoro tročasovni meč u kom je Đoković igrao na iskustvo, a Međedović na mladalačku energiju. I to je bio dobar spoj u prvom setu. Iako su Grci prvi došli do brejka, Srbi su uspeli da preokrenu i da sa 6:3 povedu u setovima.

Međutim, u drugom su Tanos i Cicipas bili stabilniji, čuvali su svoje servise, a onda od 3:3 došli do brejka. Nije bilo odgovora, te su gosti uspeli da izjednače u setovima.

Vrlo sličnu sliku smo gledali i u trećem setu, bez puno brejk prilika i sa dosta nervoze na obe strane mreže. Tako je bilo sve do osmog gema i rezultata 4:3 za Srbiju, kada je Petros Cicipas napokon posustao i Đoković i Međedović su sa nulom uspeli da mu oduzmu servis.

Potom je Hamad servirao za pobedu i to učinio kao “mator”, te je Srbija završila sav posao pre odigravanja preostala dva dubla. Ujedno, kako je sam najavio, srpska publika je verovatno poslednji put gledala i ovacijama ispratila najboljeg tenisera u istoriji, ne samo svoje zemlje.

Gde je Stefanos Cicipas?

Za to vreme, dok se njegov brat Petros mučio i dostojno predstavljao svoju zemlju, najbolji grčki teniser Stefanos Cicipas je “prijavio” povredu leđa. Zbog toga se ovog vikenda nije pojavio “na crti” Đokoviću i ostalim reprezentativcima Srbije. Međutim, snimci baš od ovog popodneva ukazuju da mu ne fali skoro ništa.

Naime, Cicipas se pojavio na stadionu “Luiđi Feraris”, gde je Đenova ugostila Romu (1:1) i gde je poznati teniser izvodio slobodne udarce. Pokazao je dobro umeće i u fudbalu.

Međutim, pitanje je kako će reagovati grčki ljubitelji tenisa jer nije želeo da pomogne svojim sunarodnicima u Beogradu. Čak je Cicipas i dalje prijavljen za Lejver kup u Berlinu koji se igra od 20. do 22. septembra.

– Želim da pomognem da se ostvari pobeda. Trijumf na ovom takmičenju donosi strast, konsistentnost i stav. Ponosan sam na sve što sam postigao što me je odvelo na Lejver kup. Mislim da sam prešao dug put da bih zaslužio mestu u ekipi – rekao je Cicipas pred početak tog turnira i dodao:

– Nije svejedno da li igrati prvog ili trećeg dana jer trećeg dana svaka pobeda vredi tri poena a prvog jedan. Želim mladim igračima da pomognem jer možda nisu ovo iskusili.

Lajović poveo, pa se predao

Za kraj je ostalo da poslednji singl meč odigra Dušan Lajović, koji se ipao predao zbog povrede Grku Demetrisu Azoidesu. Lajović je prvi set dobio rezultatom 6:1. Grčki teniser je potom poveo 3:2 u drugom setu, ali je srpski teniser morao da preda meč zbog povrede desnog skočnog zgloba.

Selektori dva tima su odlučili da se danas ne igra drugi singl meč u kome je trebalo da se sastanu Miomir Kecmanović i Janis Ksilas.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković