Pratite nas preko:
Filip Krajinović oproštaj; Foto: MN Press

Tenis

Srceparajući oproštaj Filipa Krajinovića od tenisa: “Bio sam mlad i razmažen”

Dugogodišnji srpski teniser Filip Krajinović se u Beogradu i zvanično oprostio od tenisa i reprezentacije Srbije. On je, nedavno, posle neuspeha u kvalifikacijama za US open, objavio da je završio karijeru. Ovog se popodneva u hali “Aleksandar Nikolić” tokom duela Srbije i Grčke u Dejvis kupu i zvanično povukao.

Srbija je pobedila Grčku 3:0, pošto su Novak Đoković i Hamad Međedović pobedili Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa posle tri seta, 6:3, 3:6, 6:3. Đoković je posle tog meča najavio Krajinovića i rekao da mu treba odati zahvalnost i priznanje za sve što je uradio za srpski tenis i da će on uvek biti uz ekipu kao prijatelj.

U hali je pušten video snimak članova srpske reprezentacije koji su uputili poruke Krajinoviću, što je on emotivno doživeo.

– Težak dan za mene, ovo su moji najbolji prijatelji, uz njih sam odrastao i proveo neverovatne i nezaboravne trenutke. Uvek mi je bila čast da igram za reprezentaciju. Mlad sam otišao u penziju, ovo je težak trenutak, ali sam i mnogo srećan jer me čeka nešto lepo u budućnosti, radujem se tome – naveo je Krajinović.

On je otkrio da je pre 15 godina kada je došao u reprezentaciju bio mlad i razmažen pa sadašnjeg selektora Viktora Troickog nije naročito voleo, ali da mu je on sada jedan od najboljih prijatelja.

– Moram i za selektora nešto da kažem. Pre 15 godina kada sam došao u reprezentaciju, nisam ga gotivio. Bio sam mlad i razmažen. Danas mi je jedan od najboljih prijatelja. Bez ove ekipe ne bih bio tu gde jesam – naveo je Krajinović i rekao da zbog prevelikih emocija ne sme ni da pogleda porodicu koja je prisutna u hali.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis