Pratite nas preko:
Barselona slavlje; Foto: Beta/AP/Joan Monfort

Fudbal

Barselona pregazila Đironu: Lamin Jamal i “Hansi Flik ball” seju strah Pirinejima

Dolaskom Hansija Flika na klupu Barselone počela je nova era, a sudeći po samom startu, sejaće katalonci strah i trepet po Španiji. Zapravo, već su počeli, jer su petom kolu deklasirali Đironu, učesnika Lige šampiona i prošle sezone treći tim LaLige.

U malom katalonskom derbiju bilo je 4:1 za Barsu, koja je imala u jednom momentu 4:0 i lako je moglo da bude i više, samo da je bilo malo više ozbiljnosti i koncentracije.

Ponovo je zablistao Lamin Jamal, maloletnik u redovima Barse, koji je u prvom poluvremenu postigao oba pogotka. Najpre u 30. minutu pobegavši celoj odbrani Đirone, da bi sedam minuta kasnije veoma efektno pogodio ugao sa ivice kaznenog prostora.

U drugom minutu nastavka se u strelce upisao i Dani Olmo, što je njegov treći pogodak na poslednje tri utakmice. Na isteku sat vremena igre se Olmo i povredio, što je zabrinulo sve u gostujućem taboru, ali je već u 64. njegov zamenik Garsija stavio tačku na utakmicu.

Đirona je uspela da dođe do utešnog pogotka 10 minuta pre kraja, kada je Stuani pogodio za 4:1, dok je još vredno pomena da je Tores u 86. minutu dobio direktan crveni karton.

Barsa je i dalje maksimalna u Primeri sa svih 15 bodova na prvom mestu, dok je Đirona na sedmoj poziciji sa isto toliko osvojenih bodova.

La Liga, 5. kolo

Petak

Betis – Leganes 2:0

Subota

Majorka – Viljareal 1:2
Espanjol – Alaves 3:2
Sevilja – Hetafe 1:0
Real Sosijedad – Real Madrid 0:2

Nedelja

Selta – Valjadolid 3:1
Đirona – Barselona 1:4
18.30 Las Palmas – Atletik Bilbao
21.00 Atletiko Madrid – Valensija

Ponedeljak

21.00 Rajo Valjekano – Osasuna

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal