Pratite nas preko:
Nemanja Majdov
Nemanja Majdov; Foto: MN Press

Borilačke veštine

Majdov suspendovan na pet meseci: Prekrstio se i nije izvinio zbog “satanističkih smećara”

Srpski džudista Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet meseci nakon “ispada” koji je imao na Olimpijskim igrama u Parizu. Kako je navedeno, on je prekršio religijske kodekse koji propisuje Pravilnik borilačkih sportova (džudoa). Njime nije dozvoljeno bilo kakvo iskazivanje religije, a upravo je to Majdov uradio.

Podsetimo, srpski borac se prekrstio pred svoju borbu u Parizu i time nije poštovao pravilnik poštovanja norme takmičenja. Imao je priliku da se izvini, ali to nije želeo da uradi. Kao ni kada su u pitanju teške reči koje je potom izneo na račun džudo zajednice.

– Satanistički smećari, seme im se sudijsko zatrovalo. Diskvalifikovati me nakon dve minute i ne pružiti mi šansu da uopšte pokažem bilo šta… Jesu vam to te vrednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratiće vam se svaka suza go**a satanistička – napisao je tada Majdov i dodao:

– Jedino tako me i možete zaustaviti klošari. Džudo uništen i popi*an sport. Sto odsto sudijska kontrola ishoda meča… Prođe onaj koji hoće da se sagne i da im se klanja. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, ćutiš jer da te ne oštete na Olimpijadi i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrejao – rekao je tada Majdov.

Oglasio se posle suspenzije

Srpski džudista je nakon petomesečne suspenzije napisao na mrežama sledeće:

– Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 meseci od strane svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti. Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično nista novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnogo više, a zadužio ćak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede.

Voli vas Nemanja Majdov

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine