Pratite nas preko:
Napoli slavlje; Foto: Beta/AP/Gianluca Zuddas

Fudbal

Prekidi, baklje i tuča na Sardiniji zbog transparenta: Napoli ima novi udarni tandem

Lepi dani za navijače Napolija, pošto su fudbaleri ovog kluba u utakmici četvrtog kola Serije A deklasirali na gostujućem terenu Kaljari sa 4:0.

Napoli je poveo golom Đovanija Di Lorenca u 18. minutu, a prednost je udvostručio Hviča Kvarachelija u 66. Treći gol postigao je Romelu Lukaku u 70. minutu, a konačan rezultat postavio je Alesandro Buondžorno u trećem minutu nadoknade vremena.

Utakmica je u prvom poluvremenu bila prekinuta oko osam minuta zbog nereda na tribinama, nakon što su navijači Kaljarija isprovocirali navijače Napolija jednim transparentom. Navijači su ubacivali razne predmete na teren i gađali su se između ograde koja je odvajala domaće i gostujuće navijače.

Igrači obe ekipe su tada otišli do svojih pristalica kako bi pokušali da ih smire. Takođe, navijači su ubacivali i baklje na teren, a na smirivanje je pozvao i spiker na stadionu koji je pročitao saopštenje, pre nego što je utakmica nastavljena u 33. minutu.

Napoli je prvi na tabeli sa devet bodova, a Kaljari je i dalje bez pobede, sa dva boda zauzima pretposlednje 19. mesto.

Srbi “mirni” u popodnevnom terminu

Fudbaleri Atalante pobedili su na svom terenu u Bergamu Fiorentinu 3:2, u najefikasnijoj utakmici četvrtog kola Serije A. Fiorentina je povela u 15. minutu golom koji je postigao Lukas Martines Kvarta, a izjednačio je Mateo Retegi u 21. minutu.

Novu prednost klubu iz Firence doneo je Mojze Kin, pogotkom u 32. minutu, a ponovo izjednačio Šarl de Ketelare u 45. minutu. I onda je preokret i pobedu Atalanti doneo Ademola Lukman u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Ispostavilo se da nakon toga u celom drugom poluvremenu nije viđen nijedan pogodak.

Lazar Samardžić je presedeo ceo meč na klupi domaćeg tima. Atalanta je prekinula niz od dva poraza i sada ima šest bodova na osmom mestu na tabeli. Fiorentina je i dalje bez pobede u ligi i sa tri boda zauzima 14. mesto.

Fudbaleri Torina odigrali su na svom terenu nerešeno 0:0 protiv Lečea. To je bio drugi meč u nizu na kom je Vanja Milinković-Savić sačuvao svoju mrežu. Ivan Ilić je na terenu bio od početka do 74. minuta.

Torino je drugi sa osam bodova, koliko ima i prvoplasirani gradski rival Juventus, a Leče ima četiri boda na 13. mestu.

Serija A, 4. kolo:

Subota
Komo – Bolonja 2:2
Empoli – Juventus 0:0
Venecija – Milan 4:0

Nedelja
Đenova – Roma 0:1
Atalanta – Fiorentina 3:2
Torino – Leće 0:0
Kaljari – Napoli 0:4
20.45h Monca – Inter >>>>> KVOTE

Ponedeljak
18.30h Parma – Udineze >>>>> KVOTE
20.45h Lacio – Verona >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal