Pratite nas preko:

Još sportova

Drama i spektakl kakav Kragujevac ne pamti: Radnički od 5:8 do Lige šampiona!

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca izborili su plasman u grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj će igrati protiv Ferencvaroša, Jadrana iz Splita i Dinama iz Tbilisija. Srpski klub je gubio u meču odluke od Mladosti iz Zagreba sa 8:3, ali je na kraju, na krilima navijača slavio sa 9:8 (0:2, 1:3, 4:3, 4:0).

Nikola Jakšić postigao je četiri gola, uključujući i pogodak za pobedu, Radomir Drašović dva, a Strahinja Rašović, Dušan Vasić i Nikola Murišić po jedan. Kod Mladosti, Ante Vukićević i Franko Lazić su postigli po dva gola, dok je golman Marcelić imao 11 intervencija.

Radnički se mučio u prve tri četvrtine, ali je poslednju odigrao kao u transu i napravio veliki uspeh. Početkom četvrte deonice, Drašović je realizovao peterac za 6:8. Erupcija oduševljena usledila je u momentu kada je Nikola Jakšić pogodio za 7:8, a nedugo zatim i Dušan Vasić je dao gol za 8:8.

Delovalo je da Radnički “leti” ka grupnoj fazi Lige šampiona, a na tri minuta pre kraja usledila je sjajna solo-partitura Nikole Jakšića za 9:8. Dušan Vasić je na 90 sekundi iz sjajne pozicije pogodio prečku, ali je Radoslav Filipović sjajno intervenisao u narednom napadu.

Vreme je u finišu radilo za Radnički, kojem je odgovarao i remi, ali su Kragujevčani uspeli da sačuvaju prednost i obraduju verne navijače. U grupnoj fazi Srbiju će predstavljati i šampion Novi Beograd.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova