Pratite nas preko:
Como's head coach Cesc Fabregas gives instructions during the Italian Serie A soccer match between Como and Bologna at the Giuseppe Sinigaglia stadium in Como, Italy, Saturday, Sept. 14, 2024. (Antonio Saia/LaPresse via AP)
Sesku Fabregasu preti izbacivanje iz stana koji iznajmljuje, Foto: Beta/Antonio Saia/LaPresse via AP

Fudbal

Fabregasa s porodicom izbacuju na ulicu: U njegovom slučaju je razlog bizaran

Bivši slavni fudbaler i trenutni trener Koma, Sesk Fabregas, našao se u velikom problemu kakav javnost nije očekivala da bi mogao da se njemu dogodi. Naime, njemu preti izbacivanje na ulicu sa sve porodicom zato što nije plaćao kiriju i režije za stan koji iznajmljuje.

Španac je svoju igračku karijeru završio u Komu, koji je tada bio član Serije B, i tu nastavio da se bavi trenerskim poslom. Tada se opredelio da živi u pored istoimenog jezera na granici između Italije i Švajcarske, a ova lokacija se smatra izuzetno prestižnom.

Zapravo, Fabregas sa porodicom živi u gradiću Bizonu, koji je u Švajcarskoj. Mnogi bi očekivali da s obzirom na to koliko je zaradio u karijeri može sebi da priušti kupovinu kuće ili stana, bez obzira na to što je reč o tzv. mondenskoj destinaciji, gde su cene nekretnina paprene i mogu da ih priušte samo oni izuzetno imućni.

Iznajmljuje stan u luksuznoj regiji

Međutim, on se opredelio da iznajmljuje stan na mesečnom nivou. I tu dolazimo do još većeg šoka. Kako tvrdi vlasnik stana, Fabregas poslednjih nekoliko meseci nije plaćao kiriju, niti račune. Zbog toga ga je vlasnik na kraju tužio sudu.

Ukupan dug navodno iznosi oko 34.000 švajcarskih franaka. Vlasnik je prijavio da je pokušao nekoliko puta da stupi sa Fabregasom u kontakt ili njegovim advokatom. Tražio je isplatu bar 20.000 franaka, ali u tome nije uspeo. Zato je čitav slučaj predao sudu u Luganu.

Ročište je zakazano za sledeću nedelju, a u slučaju da ne dođe do dogovora, odnosno da Fabregas izgubi slučaj, policija će ga izbaciti iz stana.

Bogatstvo mu procenjeno na preko 50 miliona dolara

Svakako, teško da će ostati beskućnik i sigurno će pronaći rešenje. Prema nekim sajtovima tokom igračke karijere samo od plata u klubovima je zaradio preko 100 miliona dolara. Bogatstvo mu se procenjuje na preko 50 miliona dolara.

Letos je postao prvi trener povratnika u Seriju A, ali mu na startu sezone ne ide nikako. Posle četiri kola Komo je osvojio tek 2 boda.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal