Pratite nas preko:
Mateus Saldanja
Mateus Saldanja; Foto: MN Press

Fudbal

Saldanjin debi iz snova za Fradi: Dva gola, od kojih je jedan prava majstorija (VIDEO)

Donedavni napadač Partizana Mateus Saldanja je pre 10 dana napustio Humsku, a već je počeo da rešeta mreže u dresu mađarskog Ferencvaroša. Brazilac je debitovao u zeleno-belom dresu u okviru Kupa Mađarske.

Protivnik je bio drugoligaš Budafok i odmah se upoznao sa kvalitetima levonogog brazilskog golgetera. Zapravo, bio je dovoljan minut po ulasku u igru da se to dogodi.

Saldanja je ušao u igru u 60. minutu kada je na semaforu stajalo 0:0, a samo 58 sekundi kasnije je Ferencvaroš poveo golom upravo Brazilca. I to na kakav način. Bio je gotovo u mrtvom uglu, gradio se sa čuvarom i uspeo majstorski da ćušne loptu i pogodi dalju “malu mrežu”. Bravura.

Samo par minuta nakon toga je Saldanja “rabonom” poslao loptu u srce šesnaesterca, gde je ona pala pravo na nogu Abu Faniju koji je zakucao u mrežu za 2:0. Dakle – gol, asistencija i, na kraju, ponovo gol.

Protivnik je bio potpuno razbijen, a onda se igrao 71. minut kada je Saldanja dobio loptu kakvu voli, namestio se sa desne na levu nogu i efektno završio za konačnih 3:0.

Kada želi, ume i te kako da igra fudbal. Partizanu će mnogo nedostajati sledećeg ponedeljka u “večitom” derbiju, a u Ferencvarošu zadovoljno trljaju ruke kakvog su napadača dobili.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal