Pratite nas preko:
rukometaši Partizana na utakmici finala Kupa Srbije protiv Vojvodine u SC Slana Bara, Novi Sad 13.04.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS RUKOMET, HANDBALL, KUP SRBIJE, NATIONAL CUP, VOJVODINA, PARTIZAN
RK Partizan; Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Rukomet

Partizanovo saopštenje: “Pretnje, ucene, vređanje, omalovažavanje – to je postala svakodnevnica”

Rukometni klub Partizan izdao je saopštenje za javnost u kome je uputio molbu državi i nadležnim insitucijama da kazne direktora Rukometnog kluba Vojvodina Darka Jevtića, zbog izrečenih pretnji, ucena i uvreda.

Vojvodina je osvojila Superkup Srbije u četvrtak u Banjaluci, pošto je pobedila Partizan rezultatom 24:22.

– Na početku ovog obraćanja ćemo zamoliti državu i sve relevantne institucije da stanu na put samovolji i bahatosti jednog čoveka. Darko Jevtić je postao simbol svega onog čega bi se svaki sportski radnik postideo i došlo je krajnje vreme da mu se stane na put – navodi se u saopštenju Partizana.

Povod za izdavanje saopštenja bila je odluka Superlige Srbije da se utakmica prvog kola između Vojvodine i Partizana ipak igra u hali SPENS u Novom Sadu, umesto na Slanoj bari, što je bila želja Jevtića, s obzirom da ta hala ne ispunjava osnovne uslove za utakmicu povišenog rizika.

– Pretnje, ucene, vređanje, omalovažavanje, psihičko maltretiranje postali su svakodnevnica Darka Jevtića, a rukometni radnici, kontrolori, delegati, sudije, treneri protivničkih ekipa, ali i sami igrači, postali su taoci Vojvodine i njenog glavnokomandujućeg. Deceniju rukometni svet trpi torture i ćuti strahujući za sopstveni život, jer Darko Jevtić ne bira ni mesto, ni način, ni sredstva – piše u saopštenju.

Crno-beli su nizali primere

Iz Partizana tvrde da je ponašanje Jevtića i trenera Vojvodine Borisa Rojevića pokvarilo utisak jedne spektakularne utakmice.

– Rojević je već tradicionalno pravio haos pored klupe, trčeći levo desno uz liniju, širio ruke, hvatao se za glavu, bacao karton za tajm-aut, skakutao kao u kavezu, ali i izgovorio strašne reči zapisničkom stolu i sudijskom paru koji je delio pravdu. Darko Jevtić je nekoliko redova iznad njega imao svoj performans, repertoar uvreda, pretnji i skandaloznih dobacivanja je bio baš u njegovom maniru – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Jevtić vređao porodicu sudijama Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, kao i delegata utakmice Zoranu Mašiću, i da je Mošorinski Jevtića morao da prijavi policiji u Novom Sadu, iz straha za bezbednost svoje porodice. Takođe, u saopštenju se navodi da je Jevtić uputio i pretnje pojedinim članovima Partizana, koji su se nalazili na drugom kraju hale.

– Prošlo je doba hvatanja za vrat, pretnje pištoljima, gađanja flašicama delegaciju protivnika, Partizan će stati hrabro i smelo na put Vojvodini i Jevtiću, braneći sve srpske klubove u nastojanju da spasi ovaj sport iz ruku jednog neotesanog čoveka – piše na kraju saopštenja.

Vojvodina dočekuje Partizan u utakmici prvog kola Superlige Srbije u sredu, u 18.00.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Rukomet