Pratite nas preko:
fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Radnickog Nis na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 30.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Nis
Delije Marakana; Foto: MN press

Fudbal

Splićani stižu na Zvezda-Benfika: “Torcida” uveliko provocira “delije” i krade im foru

Polako, ali sigurno raste euforija pred meč prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike u četvrtak od 18.45. Taj susret na beogradskom stadionu “Rajko Mitić” budi pažnju, ne samo srpske javnosti, već i regiona odakle se najavljuje vrlo problematičan dolazak navijača.

Naime, navijači Hajduka iz Splita već neko vreme po mrežama najavljuju dolazak u Beograd, uz svojevrsne provokacije “delijama”. To se najpre moglo naslutiti u petak uveče na “Maksimiru” kroz koreografiju na derbiju sa Dinamom. Takođe, uzvratili su navijači Benfike, takozvani “No-name Boys” iz Lisabona, koji su objavili transparent na srpskom uz baklje.

Pristalice Torcide su pecnule Srbe tako što su na “Google” mapama pored stadiona “Rajko Mitić” dodali dva taga – “Šetalište drugova iz Hajduk Splita” i “HNK Hajduk Split – produžnica.”

“Torcida” kao “delije” 2016.

Naravno da će bezbednosne službe pokušati da zaustave Splićane da završe na stadionu, to se svakako može očekivati. Oni su tada išli vozom na utakmicu Cedevite i Crvene zvezde i povukli su ručnu u vozu na liniji Cirih – Zagreb. Između 50 i 70 navijača Zvezde izašlo je iz voza i razbežali su se po gradu, ali ih je policija kasnije pohapsila, a posle su viđeni i snimci kako Delije pevaju iz marica.

Kako saznaje “Telegraf”, očekuje se bar petnaestak vodećih ljudi iz “Torcide” u Beogradu, ali je pitanje i da li će uspeti da zavaraju trag srpskoj policiji. Isti izvor ističe da je plan Torcide da u Beograd dođu neprimetno, verovatno u manjim grupicama ili pojedinačno, kako niko ne bi posumnjao da su u pitanju navijači Hajduka.

Već su pravili haos u Srbiji

“Torcida” je već imala jedan boravak u Srbiji, i to na autoputu u blizini Vrčina na izlasku iz Beograda. Tada su demolirali benzinsku pumpu dok su bili u prolazu, na putu ka gostovanju u Bugarskoj.

Pri povratku iz Sofije je veliki broj navijača Hajduka uhapšen i priveden organima reda u Srbiji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal