Pratite nas preko:
Fermin Lopez samo što se oporavio od povrede, ponovo se povredio na treningu, Printscreen: Youtube/FC Barcelona Noticias

Fudbal

Barselona niže pobede, a deca “La Masije” povrede: Bolnica u Kataloniji dobila novog pacijenta

Barselona je sezonu otvorila kao u snovima pod vođstvom novog trenera Hansija Flika, međutim, senku na to bacaju mnogobrojne povrede. Loša vest za njih je stigla ovog popodneva o Ferminu Lopezu će morati na višenedeljnu pauzu i oporavak.

Na treningu u utorak ujutru 21-godišnji fudbaler je zadobio povredu butnog mišića na desnoj nozi. Posle obavljenih pregleda njega očekuje pauza od najmanje 3 nedelje, saopštio je katalonski klub.

Lopez je treći važan igrač koji se povredio samo u poslednjih desetak dana, i to samo što se oporavio od još jedne povrede zbog koje je propustio početak sezone.

KVOTEBARSELONA – MONAKO

Bolnica u Kataloniji

Mark Bernal je pokidao prednji ukršteni ligament i njegov oporavak trajaće najmanje godinu dana. Potom se za vikend povredio Dani Olmo koji neće igrati narednih 5-6 nedelja, a sada i Fermin Lopez.

Svoj trojici je zajedničko i to što su produkti slavne “La Masije”, iz koje je Flik rešio da iskorišti što više mladih asova poučen prošlosezonskom eksplozijom Lamina Jamala i Paua Kubarsija. Ima to veze i, naravno, sa teškom finansijskom situacijom kluba, koji nema novca da plati adekvatna pojačanja. Međutim, to se ne odražava na rezultate, jer Barsa ima maksimalan učinak u Primeri.

A na rezultate se ne odražava ni veliki broj povređenih igrača, jer osim ove trojice, možemo reći da je u Kataloniji prava mala bolnica. Od ranije su povređeni Frenki de Jong, Ronald Arauho i Andreas Kristensen, dok se Gavi tek vratio treninzima posle 10 meseci pauze zbog teške povrede.

Barselona će u Ligi šampiona gostovati u Beogradu protiv Crvene zvezde 6. novembra. Očekuje se da do tada budu spremni Lopez, Olmo i Gavi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal