Pratite nas preko:
Boban Marjanović
Boban Marjanović je definitivno novi igrač Fenerbahčea, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Jasikevičijus potvrdio da je Marjanović novi igrač Fenera: Otkriveno i koliko će biti plaćen

Dileme više nema. Boban Marjanović se vratio iz NBA u Evropu i novi je igrač Fenerbahčea. To je sada potvrdio i trener turskog tima, Šarunas Jasikevičijus.

Litvanac je posle pobede u pripremnom meču nad AEK-om u Atini dobio pitanje o srpskom centru i samo je kratko poručio:

– Od Bobana očekujemo da bude Boban. To je sve.

Dakle, zagonetka koju je postavio menadžer Miško Ražnatović tokom dana je dobro protumačena od strane košarkaških novinara i fanova u Evropi. Posle 9 godina u najjačoj ligi sveta bivši srpski reprezentativac će opet igrati u Evroligi.

Ugovor na 1+1 godinu

U međuvremenu pojavile su se i neke informacije o detaljima ugovora koji je potpisao sa “kanarincima”. Reč je o ugovoru na 1+1 godinu. U narednoj sezoni Marjanović će zaraditi 400.000 dolara. To je drastično manje nego što je zaradio u prošloj sezoni u Hjustonu, gde mu je bruto plata za sezonu bila 2.900.000 dolara.

Što se tiče ovih Jasikevičijusovih reči pretpostavljamo da se odnose na Bobijeve igre u dresu Zvezde pre odlaska u NBA. Tada je bio MVP ABA lige i KLS, dok je u Evroligi imao takođe impresivne brojke. Bio je vodeći po broju skokova i indeksnih poena, dok je bio treći strelac. Na kraju je izabran i u prvu petorku Evrolige. Ipak, to je bilo pre 10 godina.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga