Pratite nas preko:
EUCIODALCIO GOMES Eusiodalco Gomes fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Jedinstva Ub na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 20.07.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Jedinstvo Ub
Dalsio je u jednom periodu karijere bio član Benfike, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Bio u Benfiki, sad je u Zvezdi i plaši Portugalce Delijama: “Sve se trese, kao da će da se sruši, a mi nemamo strah”

Dalsio Gomeš, ovoletošnje pojačanje Crvene zvezde, jedan deo svoje karijere u omladinskom stažu je proveo u Benfiki. A baš ta dva kluba će igrati u 1. kolu Lige šampiona u četvrtak na stadionu “Rajko Mitić”. Zato je bio u centru pažnje portugalskih medija, pa je između ostalog dao intervju za “Abolu”.

Vezista, koji je došao na početku letnjeg prelazno roka na poziv Vladana Milojevića, prvo je govorio o čuvenom tunelu i atmosferi na najvećem srpskom stadionu.

– Još ne mogu da verujem da će ću igrati protiv Benfike. Atmosfera koju osećate na našem stadionu, u tunelu, je neverovatna. Svi su mi pričali o tome i zaista je impresivno šta izlazi iz tih zidova. Buka, sve se trese, kao da će da se sruši. To je velika prednost za nas, kod kuće je Crvena zvezda drugačija.

EUCIODALCIO GOMES Eusiodalco Gomes fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Jedinstva Ub na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 20.07.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Jedinstvo Ub
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Ne plašimo se

Očekivano, jasno je poručio da uprkos prognozama, portugalskom timu će biti jako teško u duelu sa srpskim šampionom.

EUCIODALCIO GOMES Eusiodalco Gomes fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Radnickog 1923 na stadionu Metalac, Gornji Milanovac, 01.09.2024. godine Foto: MN press/mi Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Kragujevac, Radnicki 1923
Foto: MN Press

– Verujem da će biti teško za oba kluba, pošto Benfika ima sjajan tim. I ovde kod nas su napravljeni veliki transferi, klub je uložio. Ne igramo da se branimo, niti sa strahom, mi živimo za ove utakmice!

Prisetio se i svog puta u karijeri, kako je i stigao na “La Luž” svojevremeno, gde nije dobio šansu.

– Imao sam težak put, otišao sam iz Belenenšepa u Benfiku, ali sam bio pozajmljen. Prvi put sam otišao da igram u inostranstvo u Škotsku, proveo sam sezonu u Rendžersu, bilo je dobro iskustvo videti drugu kulturu. Posle sam se vratio u Portugal, a odatle sam otišao u Grčku, gde sam nosio dresove Panetolikosa i Jonikosa. Zatim sam stigao na Kipar.

Zvezda je dobar izbor

EUCIODALCIO GOMES Eusiodalco Gomes i VLADAN MILOJEVIC trener fudbalera Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Jedinstva Ub na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 20.07.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Jedinstvo Ub
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Trener Zvezde Milojević ga je upoznao baš na Kipru.

– Odigrao sam u APOEL-u najbolje utakmice u karijeri, na poziciji „osmice“, sa posedom lopte. Mnogo sam promenio svoju filozofiju igre, počeo sam da postižem golove, dajem sjajne dodavanja… Vladan Milojević me je zvao na kraju sezone, pitao da li želim da idem u Crvenu zvezdu. Pitao sam ga samo da li je ozbiljan i otišao sam. Napravio sam dobar izbor, hvala Bogu da smo uspeli da uđemo u Ligu šampiona. Uvek sam imao san da igram u tom takmičenju.

Dalsio je u mlađim kategorijama igrao sa Renatom Sančezom i Florentinom Luizom.

– Biće posebno iskustvo suočiti se sa Benfikom u Ligi šampiona, posebno sa Florentinom Luisom. Renato se, nažalost, povredio i jako mi je žao što neće biti na terenu. Šaljem mu zagrljaj i nadam se da ima snage da preokrene situaciju u svoju korist.

Utakmica se igra u četvrtak od 18.45h, a kvote pogledajte OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal