Pratite nas preko:
Bayern's Harry Kane, right is congratulated by teammates after scoring his side 6th goal and complete his hat-trick from the penalty spot during the Champions League opening phase soccer match between Bayern Munich and GNK Dinamo at the Allianz Arena in Munich, Germany Tuesday, Sept. 17, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Hari Kejn je dao 4 gola Dinamu iz Zagreba u poniženju od 9:2, Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbal

Dinamo kao da je igrao vaterpolo u Minhenu, Kejn X4, Bajern X9: Milan je “topovsko meso” za Liverpul, Real jedva slomio Štutgart

Prvo veče nove Lige šampiona obeležili su Hari Kejn s 4 gola i Bajern Minhen koji je ponizio Dinamo iz Zagreba 9:2, dok je u jednom od derbija kola Liverpul rutinski pobedio Milan 3:1. Real Madrid je uspeo da slomi Štutgart u finišu 3:1.

U prvih 6 utakmica u novom formatu najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, moramo reći da je najbolji utisak ostavio Bajern Minhen. Jeste da su Zagrepčani daleko od nekog približnog nivoa za ekipu Vensana Kompanija, ali dati bilo kome 9 golova, a uz to su im i 2 poništena, nije nimalo lako.

Kejn najubojitiji Englez, Bajern prvi do 9 golova u istoriji

Tresla se mreža “modrih” već u 16. minutu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda Gnabrija. Ipak, 3 minuta kasnije prvi penal na meču koji sigurno izvodi Hari Kejn.

U 33. minutu smo videli i najlepšu akciju na utakmici koju je pogotkom krunisao Gerero. Prvenac i to na debiju u Ligi šampiona postigao je Olise u 38.

Na početku drugog poluvremena previše su se opustili domaći i za 60 sekundi šampion Hrvatske je postigao 2 gola i naizgled uneo neizvesnost smanjivši na 3:2. Strelci su bili Petković i Ogivara.

Međutim, to je samo razljutilo domaće. Hari Kejn je postigao drugi pogodak na meču u 57. minutu i tako postao najbolji engleski strelac u Ligi šampiona prestivavši Vejna Runija i došao do broja od 31 gola, koji je kasnije uvećao. I njegov jedan gol je poništen zbog ofsajdda 3 minuta kasnije.

Olise je vratio tri gola prednosti svojim drugim pogotkom, a do kraja utakmice su dosuđena još 2 penala za Bajern. Kejn je još dva puta bio precizan, te je tako samo iz jedanaesteraca došao do het-trika.

Liroj Sane je ušao s klupe, pa je i on postigao gol, a tačku je stavio “otpisani” Leon Gorecka. Biće ovo jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji Lige šampiona, a Bavarci su prvi tim koji je postigao 9 golova na jednom meču.

Liverpul je premoćan za Milan i na “San Siru”

Većina ljubitelja fudbala je ove prve večeri najveću pažnju poklonila meču na “San Siru”, gde smo imali reprizu najspektakularnijeg finala iz 2005. godine, a konačan ishod je bio isti kao i tada, samo je rezultat drugačiji.

Poveo je Milan već u 3. minutu za opštu ekstazu navijača. Strelac je bio Pulišić, međutim, ispostavilo se da je to bio samo početini bljesak i jedino dobro što smo videli od “rosonera” na ovom meču. Liverpul je preuzeo kontrolu, počeo da stvara šanse i to opasne.

Salahova prečka je samo najavila ono što će se dogoditi. Dva gola su završila u mreži Majka Menjona do kraja prvog poluvremena i to na maltene isti način. Moraće Fonseka da poradi sa igračima Milana na branjenju prekida, pre svega kornera. Prvo je Ibrahima Konate izjednačio u 23. a onda je njegov štoperski partner Van Dajk postigao gol za potpuni preokret.

Propustio je Liverpul u nastavku još nekoliko odličnih šansi, pogotovo preko Žote, da brzo reši pitanje pobednika.

“Rosoneri” su u međuvremenu promenili golmana posle povrede Menjona, pa je debi za prvi tim i to u Ligi šampiona upisao 19-godišnji Torijani. Uz to su i tražili penal kad je lopta pogodila u ruku Gakpoa, a posle toga je pao i Morata, ali sudija je to odlučno negirao.

I na kraju, greška na sredini terena domaćih, a Liverpul je prepoznatljiv po tome na koji način to kažnjava, Soboslai je ubacio loptu za Gakpoa, Pavlović nije mogao da ga stigne, a Holanđanin vraća uslugu Mađaru za potvrdu pobede.

Real i dalje ne može bez Modrića

“Santijago Bernabeu” je video na delu dvojicu igrača (Embape i Endrik) koje su najviše želeli da vide, ali tek u drugom poluvremenu. Real Madrid je u poslednjih 13 minuta uspeo da dođe do pobede nad Štutgartom.

Posle prvog poluvremena nije bilo golova, a jedino uzbuđenje koje smo imali jeste dosuđen, pa poništen penal za domaćina. Srećom postoji VAR, jer je na osnovu njega provaljena Ridigerova gluma.

Kilijan Embape postigao je prvenac u dresu “los blankosa” u Ligi šampiona i baš on je doneo toliko čekani gol i vođstvo. Ipak, najveće zasluge za pogodak idu asistentu Rodrigu.

Međutim, gosti se nisu predali i u 68. minutu su uspeli da utišaju Madrid preko Undava. Shvatio je Anćeloti tada koga mora da uvede na teren. Veteran Luka Modrić i u 39. godini je pokazao da je i dalje čovek koji jednim potezom može da reši meč.

Centrirao je iz kornera u 83. minutu i “pogodio” Ridigera za toliko željeni gol. U nadoknadi vremena svoj prvenac na debiju u Ligi šampiona je postiglo i brazilsko čudo od deteta, Endrik.

Liga šampiona, 1. kolo:

Utorak
Juventus – PSV 3:1
Jang Bojs – Aston Vila 0:3
Milan – Liverpul 1:3
Bajern Minhen – Dinamo Zagreb 9:2
Real Madrid – Štutgart 3:1
Sporting – Lil 2:0

Sreda
18.45h Bolonja – Šahtjor >>>>> KVOTE
18.45h Sparta Prag – Salcburg >>>>> KVOTE
21h Seltik – Slovan Bratislava >>>>> KVOTE
21h Briž – Borusija Dortmund >>>>> KVOTE
21h Mančester siti – Inter >>>>> KVOTE
21h PSŽ – Đirona >>>>> KVOTE

Četvrtak
18.45h Crvena zvezda – Benfika >>>>> KVOTE
18.45h Fejenord – Bajer Leverkuzen >>>>> KVOTE
21h Atalanta – Arsenal >>>>> KVOTE
21h Atletiko Madrid – RB Lajpcig >>>>> KVOTE
21h Brest – Šturm >>>>> KVOTE
21h Monako – Barselona >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal