Pratite nas preko:
Kosarkasi Efesa proslavljaju pobedu na finalnoj utakmici F4 Evrolige protiv Reala, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 21.05.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Euroleague, Efes, Real, Radost
Beograd bi mogao po treći put u 7 godina da bude domaćin F4 Evrolige, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Ostali su samo još Beograd i Abu Dabi u konkurenciji za fajnal-for Evrolige

Beograd je sve bliži tome da ponovo bude domaćin fajnal-fora Evrolige u predstojećoj sezoni. Prestonica Srbije je ostala uz Abu Dabi jedini preostali kandidat da ugosti završni turnir najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja, pošto se Barselona povukla iz trke.

Razlog zbog čega najveći grad Katalonije odustao od kandidature i dalje nije poznat.

Sve to dodatno uvećeva šanse Beogradske arene da treći put u poslednjih 7 godina ugosti ekipe koje će se boriti za titulu šampiona Evrope.

Podsećamo da je fajnal-for Evrolige u Beogradu održavan 2018. i 2022. godine i da su organizaciono to bili jedni od najboljih turnira. Prošle sezone je u Beogradskoj areni odigran i fajnal-for FIBA Lige šampiona koji je postavio neke nove standardne, te se igrao na posebnoj podlozi.

Abu Dabi se pominjao u finišu prošle sezone kao grad koji je zainteresovan da bude domaćin fajnal-fora i to čak tri godine zaredom, a nudio je Evroligi i basnoslovnu ponudu. Ujedinjeni Arapski Emirati pokušavaju da uđu u evropsku košarku, tako smo ove godine dobili Dubai u ABA ligi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga