Pratite nas preko:
Trener Benfike: Bruno Laž (Foto: Prinscreen/You Tube/Benfica)

Fudbal

Novinari “rešetali” trenera Benfike na Marakani, on im odbrusio: “Neću da gubim vreme sa vama”

Trener fudbalera Benfike Bruno Laž poručio je da će izvesti najbolji tim protiv Crvene zvezde na premijeri u Ligi šampiona (četvrtak, 18.45 časova) i da nema nameru da kalkuliše na krilima subotnje pobede nad Santa Klarom od 4:1 u Primeiri.

Portugalski novinari su ga dobro “rešetali” u pres-sali stadiona Crvene zvezde, a prvo pitanje se odnosilo na utakmicu sa srpskim šampionom i da li je ona odlučujuća za budućnost Benfike?

– Nemam vremena da gubim vreme na ovakva pitanja. Ono što želim da kažem je da ovaj tim ima pobedničku kulturu i da moramo da nastavimo onako kako smo započeli protiv Santa Klare. Moramo da se fokusiramo na ono što možemo da uradimo na terenu – počeo je Laž.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ ZVEZDA – BENFIKA

Novi trener Benfike zna da će ovaj duel biti drugačiji nego onaj pre nekoliko dana u prvenstvu.

– Razlika je odmah u sistemu. Santa Кlara igra sa trojicom uposlednjoj liniji, a Zvezda sa četvoricom, tako da je dinamika odbrane drugačija. Onda pokušajte da shvatite kako pritiskaju i kakav prostor nude, a kako mi možemo da ostvarimo prednost. Odradili smo dobar posao u poslednjih nekoliko dana, dajući sve informacije igračima da mogu da se spreme.

Benfica's fans light flares during the Europa League round of 16, first leg, soccer match between SL Benfica and Rangers FC at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, March 7, 2024. (AP Photo/Armando Franca)
Navijači Benfike (Foto: Beta/AP Photo/Armando Franca)

Koliko vam je teško da isplanirate utakmicu?

– Bilo je lako, fokusirani smo na posao i igrači imaju iskustvo da znaju gde treba da se fokusiraju. To je kao ono što se dešava na utakmicama, kada stvari idu slabije. Moramo da usmerimo pažnju na naše ciljeve, da kreiramo dinamiku i ponašanja i ovo je bio naš fokus. Posle dobre igre protiv Santa Кlare, želimo da pokažemo da možemo opet dobro da igramo.

U prvom mandatu ste dosta rotirali tim u Ligi šampiona, a sutra?

– Nikada nije bilo namerne rotacije s moje strane. Sećam se da smo u prvoj utakmici napravili tri promene u zavisnosti od okolnosti. Ali sada je bilo vremena za oporavak i sutrašnjih jedanaest će se bazirati na igračima koji su najbolji u ovom trenutku, kako bi se ceo tim osećao udobno na terenu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal