Pratite nas preko:
fudbaler Crvene zvezde na utakmici finala Kupa Srbije protiv Vojvodine na stadionu Lagator Loznica 21.05.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Finale Kup Srbije, Vojvodina
Mirko Ivanić; Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fantasy

Liga šampiona fantazi – Da li je Ivanić ključan faktor?

Dva dana uživanja u novom formatu najboljeg fudbalskog klubskog takmičenja ne mogu ni približno biti zanimljiva kao današnji. Naš šampion Crvena zvezda igra istorijski meč kao prvi srpski klub u novoformiranom Uefinom takmičenju. Uvodni termin od 18:45h za bolji fokus na fantazi izazov sa još jednim mečom. U kasnijem terminu od 21h igraju se preostala četiri meča, a na SoccerBet sajtu ili aplikaciji u delu za fantazi igre imate kreiran i izazov tih mečeva, kao i neizbežni ‘Star Pick’ izazov.

Bićemo malo pristrasni i reći da je ovo verovatno najzanimljiviji izazov u prva tri dana. Ali, da li je to zaista pristrasnost kad znamo da se u današnjem „ranom dabl“ izazovu sastaju dva šampiona i dva vicešampiona svojih zemalja? I ne samo to, budžet za odabir rostera od šest igrača je 56 miliona, što znači da je prosečna vrednost po igraču 9.3 miliona. 

Pavlidis je očigledno najskuplji igrač Benfike, iako nakon dolaska iz AZ Alkmara nije pružio ono što su u klubu očekivali. Nakon sjajnih priprema, u zvaničnim utakmicama je postigao samo jedan gol za klub i reprezentaciju. Njegov stil igre bi mogao da bude izazov za Zvezdinu odbranu, što mu možda daje šansu da baš u ovom meču pronađe izlaz iz trenutne krize.

Anhel Di Marija, jedan od najboljih asistenata u istoriji ovog sporta kojeg svi obožavamo, i dalje igra s puno motiva i strasti, a sa 35 godina ponovo je u timu u kojem je započeo prebogatu karijeru. Njegova kreativnost mogla bi da bude ključna u ovom meču.

Zvezda ima ključnog igrača

S druge strane, Mirko Ivanić je verovatno igrač koji najviše oseća Zvezdu i publiku. Hrabar i odlučan da preuzme odgovornost, posebno u organizaciji igre i izvođenju prekida, može biti ključni faktor u utakmici koja će se igrati u paklenom ambijentu stadiona Rajko Mitić.

Viktor Bonifajs je nakon sjajnog ulaska u sezonu, sa golom u Superkupu Nemačke, bio prilično tih do poslednjeg kola kada je Hofenhajmu dao dva gola. To nije dobra vest za navijače Fejnorda, jer je reč o napadaču koji je opasan čak i kada nema konkretan učinak, baš kao i Granit Džaka. Džaka, sa već nekoliko asistencija i jednim evrogolom, igra bliže golu nego prošle sezone, što ga čini izuzetno opasnim.

Santiago Gonzales ima sličnu situaciju kao Bonifajs – i on je bio na izlaznim vratima kluba, ali je ostao, a njegova sezona je počela tiho. Kao moderni napadač koji aktivno učestvuje u organizaciji igre, Gonzales će pred svojim navijačima na čuvenom De Kajpu sigurno tražiti izlaz iz tihe forme za svoje standarde.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy