Pratite nas preko:
Spain's Jesus Navas, left, shoots the ball next to Albania's Mario Mitaj during a Group B match between Albania and Spain at the Euro 2024 soccer tournament in Dusseldorf, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbal

Pre pet dana dao gol za pobedu Sevilje, danas otišao u penziju

Ne možemo reći da je iznenađenje, pošto ima 38 godina, ali svako ko kaže da ga nije barem malo nespremnog dočekala vest o tome da je Hesus Navas upravo završio fudbalsku karijeru – ne zbori istinu.

Jer, ne samo da je ovog leta ovaj veteran postao prvak Evrope sa Španijom, već je i pre tačno pet dana doneo svojoj Sevilji tri boda jedinim golom na utakmici sa Hetafeom.

Međutim, danas se oglasio i otkrio da je odlučio da okači kopačke o klin:

– Ne mogu više da izdržim, odlučio sam. Četiri godine se nosim sa ovom situacijom, iscrpljujuće je. Bolovi postaju sve jači, koplikovano je. Posle meča ne mogu da hodan po dva, tri dana. ovih šest meseci je veliki izazov. Želeo sam da budem sa timom. Nadam se da ću uspeti, jer mi je svaki meč težak – rekao je Španac u intervjuu za “Canal Sur” radio, komentarišući bolove koje mu zadaju problemi sa kukovima.

Navas je ikona Sevilje, za koju je igrao 17 godina u dva navrata za taj tim. Između je branio boje Mančester sitija od 2013. do 2017. godine.

Za timom iz Andaluzije je osvojio osam torfeja, od kojih su najznačanije četiri Lige Evrope, odnosno Kupa Uefa, a domogao se i Superkupa Evrope, Superkupa Španije i dva Kupa kralja. U Sitiju je dizao trofej Premijer lige i dva Liga kupa.

Sa Španijom je bio deo čuvene zlatne generacije sa svetskim i evropskim zlatom oko vrata, pa je to znanje preneo na novu generaciju kroz trofej u Ligi nacija i evropsku titulu u Nemačkoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal