Pratite nas preko:
Boban Marjanović
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Bobi Marjanović stigao u Istanbul, već je osvanula i prva fotografija (FOTO)

Sada već bivši NBA centar Boban Marjanović vratio se u Evroligu i potpisao ugovor sa turskim Fenerbahčeom, a sada se pojavila i njegova prva fotografija iz Istanbula.

Nakon devet sezona provedenih u NBA ligi, gde je nastupao za nekoliko renomiranih klubova, Marjanović je odlučio da prihvati novi izazov i okuša sreću na Bosforu. Kao i po pravilu s igračima njegovog renomea, u ugovoru postoji klauzula koja mu omogućava da napusti Istanbul do decembra i vrati se u NBA, ukoliko se za to ukaže prilika.

Marjanović je već stigao u Istanbul i na aerodromu je dočekan od strane brojnih navijača kojima se predstavio sa velikim šalom kluba.

Dolazak Marjanovića u Fenerbahče je izazvan potrebom za novim centrom, nakon što je klub raskinuo ugovor sa Lukom Šamanićem. Spekuliše se da je hrvatski igrač imao hronične povrede, što je navelo Fenerbahče da potraži pojačanje na toj poziciji.

Srpski centar je poslednji put nastupao u Evroligi u dresu Crvene zvezde 2014/2015. sezone, kada je pružio sjajne partije i proglašen je za MVP-a Top 16 faze.

U NBA ligi je igrao za San Antonio Sparse, Detroit Pistonse, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju Seventisikserse, Dalas Maverikse i Hjuston Roketse.

Povratak Bobana Marjanovića u Evropu je svakako velika vest za sve ljubitelje košarke, a posebno za navijače Fenerbahčea koji sa nestrpljenjem očekuju njegov debi u novom dresu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga