Pratite nas preko:
River Plate's Facundo Colidio, right, and Boca Juniors' Marcos Rojo battle for the ball during an Argentine soccer league quarterfinal match in Cordoba, Argentina, Sunday, April 21, 2024. (AP Photo/Nicolas Aguilera)
Spektakl do spektakla (Foto: Beta/AP Photo/Nicolas Aguilera)

Fudbal

Vikend derbija širom planete: Ovih 6 mečeva će vas “zakucati” pred TV ekrane

Pred nama je jedan od najuzbudljivijih fudbalskih vikenda u novoj sezoni, a igra se čak šest vrhunskih derbija širom sveta od Istanbula do Buenos Ajresa. Tu je naravno i najveći srpski “večiti derbi”, 174. po redu u Humskoj između Partizana i Crvene zvezde, koji se igra u ponedeljak od 19 časova.

Sve ove utakmice definitivno će mnoge od vas zakucati pred TV ekranima u subotu, nedelju i ponedeljak uveče, a mi vam redom predstavljamo te utakmice i dajemo razloge zašto jednostavno morate ih ispratite sa velikim interesovanjem.

Juventus – Napoli (subota, 18.00)

“Stara dama” je na krilima Dušana Vlahovića trijumfalno započela Ligu šampiona pobedom nad PSV Ajndhovenom od 3:1, ali u Seriji A s muči već dva kola jer nije mogla da pobedi ni Empoli i Romu. Napoli stiže u Torino sa bodom više i tri pvezane pobede, predvođen iskusnim Konteom, koji zna kako se dobijaju ovakve utakmice. Deluje da je Italijan “posložio” talentovani tim, pa po gol na obe strane ne bi smeo da izostane. Za “keca” i kvotu 2,20 ipak nemamo hrabrosti…

SOCCERBET PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Standings provided by Sofascore

Fenerbahče – Galatasaraj (subota, 19.00)

Istanbul će u subotu uveče goreti zbog “interkonentalnog derbija”, prvog ovosezonskog duela velikana sa Bosfora. Galata ima svih pet pobeda na startu, a Fenerbahče dva boda manje, Žozea Murinja na klupi, kao i naše Tadića i Kostića koji bi trebalo da postanu aduti Portugalca u borbi za titulu ove sezone. Tenzije neće nedostajati jer Fenerbahče čak deset godina nije bio šampion, a njegov predsednik Ali Kodž najavio je letos veliku borbu koju je potkrepio adekvatnim pojačanjima.

SOCCERBET PREDLOG: ug 0-2 (kvota 2,28)

Standings provided by Sofascore

Boka Juniors – River Plejt (subota, 21.00)

Čuveni argentinski superklasiko koji se igra na “Bombonjeri” dolazi tek u 15. kolu, a oba tima dočekuju ga na devetoj poziciji na tabeli sa po 21 bodom. Konačan sihod je teško prognozirati, a zanimljivo da je Boka dobila poslednji derbi u Liga kupu na neutralnom terenu proletos sa 3:2. Boka je izgubila uoči derbija od Rasinga u Kupu sa 2:1, dok River igra dosta nerešenih mečeva u poslednje vreme i ne oduševljava.

SOCCERBET PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Standings provided by Sofascore

Mančester siti – Arsenal (nedelja, 17.30)

Oba ostrvska velikana su odigrali bez golova u Ligi šampiona tokom nedelje, a koliko je to takmičenje drugačije od Premijer lige svedoče i reči Dekalna Rajsa da u Engleskoj nema timova kao što je Atalanta. Elem, Građani dočekuju derbi sa velikim ambicijama da pobedom potvrde primat na Ostrvu. Arteta je prošli put odigrao bez golova ne “Etihadu” jer se branio i nije prešao centar, ali je pitanje da li njegov tim može to da izvede drugi put u dve sezone. Mi se kladimo da ne može.

SOCCERBET PREDLOG: KI1 (kvota 1,87)

Standings provided by Sofascore

Inter – Milan (nedelja, 20.45)

“Grad mode” biće u nedelju uveče grad spektakla. Igra se čuveni “Derbi dela Madonina”, a lider Serije A Inter ima priliku da pobedom nad najvećim rivalom potvrdi dominaciju. Sapleo se tim Simonea Inzagija u prošlom kolu protiv Monce (1:1), ali je igrao dobro protiv Sitija na Etihadu (0:0) i “bustovao” samopouzdanje pred derbi. Milan na pet utakmica ima samoj jednu pobedu i to protiv Venecije pa nema mnogo razloga za optimizam uoči okršaja sa gradskim rivalom.

SOCCERBET PROGNOZA: KI 1 (kvota 1,67)

Standings provided by Sofascore

Partizan – Crvena zvezda (ponedeljak, 19.00)

Loš početak sezone Partizana odrazio se i na odnos na kladionicama u korist večitog rivala. Crno-beli su domaćini, najavljuje se i povratak Grobara na Jug, ali pitanje je da li trener Stanojević ima snage da “razdrma” ekipu posle poraza od OFK Beograda od 3:2 u prošlom kolu. Zvezda stiže kao lider Superlige i apsolutni favorit na ovo gostovanje i sve osim pobede crveno-belih biće veliko iznenađenje.

SOCCERBET PROGNOZA: KI 2 (kvota 1,80)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal