Pratite nas preko:
Trener kosarkasa Partizana, na utakmici Evrolige protiv Baskonje, u Beogradskoj Stark Areni. Beograd, 19.03.2024. foto: Nebojsa Parausic / MN Press BASKETBALL, EUROLEAGUE, PARTIZAN, BASKONIA
Uvek cenjen: Željko Obradović (Foto: MN Press/Nebojša Paraušić)

Evroliga

Predsednik Panatinaikosa: “Moj pokojni otac je imao više fotografija sa Željkom nego sa mnom”

Košarkaši Partizana odmeriće ovog vikenda u Atini snage sa jakim evroligašima, a domaćin turnira je evropski šampion Panatinaikos, koji je pozivom ukazao veliku čast beogradskim crno-belima.

Naravno, za sve je “kriv” vlasnik zelenih Dimitris Janakopulos, koji je podsetio na povezanost njegovog kluba sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

– Obradovića bih mogao da nazovem „velikim bratom“. Ispričaću vam priču. Moj otac ima kancelariju kod kuće koju sam ostavio kakva jeste kada je preminuo. Ako računam fotografije, ima ih više sa Željkom nego sa mnom, tako da ga smatram svojim velikim bratom – rekao je Janakopulos.

Željko Obradović je predvodio Panatinaikos punih 13 sezona, od 1999. do 2012. godine i sa njim osvojio pet titula šampiona Evrope, kao i čak 11 titula šampiona Grčke.

Zato je trener Partizana biranim rečima govorio grčkim novinarima o atinskom klubu.

– Svi znate za moj odnos sa Pavlosom Janakopulosom koji mi je mnogo pomogao, bio mi je pravi učitelj, jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u životu. Čestitke još jednom Panatinaikosu na sjajnoj sezoni. Atina je moj grad, ne osećam se ovde kao gost – istakao je Obradović.

Željko Ataman
Ergin Ataman i Željko Obradović; Foto: MN Press

“Željko je moj trenerski idol”

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman je istakao svoj poseban odnos sa Obradovićem.

– Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo tri velika kluba, tri velika trenera, među njima Željka koji je jedan od mojih trenerskih idola. Tu su i tri velika igrača, među njima i Šejn Larkin sa kojim sam osvojio i odbranio Evroligu. Košarka nije samo osvajanje titula, već i nešto posebno, posebna kultura – dodao je Ataman.

Crno-beli prvi pripremni meč u Atini igraju ovog petka od 14 sati protiv turskog Efesa.

Novu sezonu u ABA ligi Partizan započinje u sredu 25. septembra duelom sa Borcem iz Čačka u Areni, dok će u Evroligi gostovati Baskoniji početkom oktobra u sklopu prvog kola.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga