Pratite nas preko:
Stadion Partizana (Foto: Printscreen/Tiketlajn)

Fudbal

Čudna prodaja karata za večiti derbi: Ceo Jug prazan, samo jedan ulaz skroz rasprodat

Dok se svode utisci posle poraza Crvene zvezde od Benfike na Marakani u prvom kolu Lige šampiona (1:2), fokus domaće javnosti okreće se polako kao večitom derbiju koji je zakazan za ponedeljak od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Partizan posle poraza od OFK Beograda (2:3) dočekuje najvećeg rivala sa osam bodova zaostatka, poznato je i ko će biti glavni sudija 174. po redu okršaja večitih, a jedino je pitanje u kakvom će ambijentu biti odigran ovaj duel, koji se smatra fudbalskom svetkovinom.

Naime, navijači Partizana sa južne tribine do sada su bojkotovali utakmice na svom stadionu tražeći odlazak uprave kluba, a poslednjih dana pojavili su se navodi da će taj bojkot biti prekinut i da će doći u velikom broju na najvažniju utakmicu u sezoni protiv najvećeg rivala.

Fudbaleri Partizana na utakmici Super Lige Srbije protiv Crvene Zvezde na stadionu Partizana, Beograd 19.09.2021. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FOOTBALL, FUDBAL, SUPERLIGA SRBIJE, PRVENSTVO SRBIJE, LINGLONG LIGA, PARTIZAN, CRVENA ZVEZDA, DERBI
Detalj sa ranijeg derbija (Foto: MN Press/Ivica Veselinov)

Karata za Jug – koliko hoćeš

Međutim, ono što je evidentno je da prodaja karata, posebno za južnu tribinu koja je uz sever i najjeftinija (800 dinara) za sada ne ide u duhu večitog derbija i da interesovanje nikako nije u skladu sa težinom utakmice koja se sprema. Barem među navijačima Partizana.

Tako imamo slučaj da je na sajtu za prodaju karata jedan ulaz na jugu i to onaj do istoka skroz raspordat i da za njega ne mogu da se kupe ulaznice. To znači da mogu da se kupuju karte za preostala dva ulaza, kojih ima u izobilju i koje nisu toliko “atraktivne” prema trenutnom raspoloženju.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ PARTIZAN – ZVEZDA

Pretpostavlja se da će mesta na sektorima koji su rasprodati na jugu zauzeti frakcija Grobara koja nije više za bojkot utakmica na domaćem terenu, a videćemo kako će izgledati i preostala dva sektora na najpopularnijoj “grobarskoj” tribini i ko će ih popuniti na dan derbija.

Grobari u Zaječaru portiv OFK Beograd (Foto: Printscreen/Arena Sport)

Dve tribine za Delije

Što se tiče navijača Crvene zvezde, njima će se ulaznice za 174. večiti derbi prodavati u subotu i nedelju isključivo na blagajnama stadiona “Rajko Mitić”, a biće im namenjene čak dve tribine na stadionu Partizana, prema odluci organizatora.

Sektori namenjeni za popularne Delije su Sever (800 dinara) i Zapad bočno ulaz A (1.800 dinara), a inače, najskuplje ulaznice za večiti derbi su za tribinu Zapad centar i one iznose 2.000 dinara.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal