Pratite nas preko:
Boriša Simanić odigrao prvu takmičarsku utakmicu posle godinu dana, Printscreen: X/@ABA_League

ABA liga

Kakav povratak Simanića na teren posle godinu dana: Bio starter i odigrao odlično

Igokea je pobedila Split 79:74 u gostima u drugom meču nove sezone ABA lige, ali meč će ostati upamćen po Boriši Simaniću koji se posle godinu dana vratio na teren.

Srebrni srpski reprezentativac iz Manile, koji je igrajući na Svetskom prvenstvu ostao bez bubrega, odigrao je prvu takmičarsku utakmicu još od tog kobnog duela protiv Južnog Sudana. I bio je više nego odličan.

Uspeo je kroz pripreme i neke pripremne mečeve da se izbori za ugovor sa klubom iz Laktaša, a odmah se nametnuo i za člana startne petorke. Štaviše, prve poene gostiju na meču je postigao upravo on.

Za nekih 22 i po minuta na terenu postigao je 10 poena, upisao 4 skoka i jednu blokadu. Jedini efikasniji od njega u pobedničkom timu bio je Brajs Džouns koji je postizao i ključne poene u završnici. Amerikanac je postigao 13 poena uz 9 asistencija. Isti broj poena kao Simanić postigao je bivši srpski reprezentativac Dragan Milosavljević.

Kod poraženih domaćina 17 poena Šortera i 14 Đordana.

Budućnost je pregazila kao gost ekipu Mornara u Baru sa 98:51. Realno, pobednik ovog meča je bio poznat i pre utakmice, jer je šampion Crne Gore formirao tim za samu završnicu ABA lige i nokaut fazu Evrokupa, dok su Barani u poslednjem momentu odlučili da učestvuju u regionalnoj ligi.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džuvan Morgan sa 16, Đorđije Jovanović i Udoku Azubike po 13, Kenana Kamenjaš 12, Rašid Sulejmon devet poena.

Kod Mornara, Džamari Smit je postigao 13, Brendan Dženskin i Lovre Runjić po devet poena.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga