Pratite nas preko:
Juventus' Dusan Vlahovic looks on during the Serie A soccer match between Juventus FC and Fiorentina at the Juventus stadium in Turin, Italy, Sunday April 7, 2024. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Dušan Vlahović je na meti kritika, Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Fudbal

Vlahović glavna tema u Torinu: Reakcije trenera Juventusa i saigrača zbog lavine kritika na račun Srbina

Na udaru je Dušan Vlahović posle prilično loše igre u derbiju protiv Napolija zbog čega je čak i zamenjen na poluvremenu. Juventus je treći meč zaredom odigrao bez golova, a navijači i javnost najviše krive srpskog reprezentativca. Zato je i bio glavna tema na konferenciji posle utakmice u Torinu.

Novinari su najpre pitali Tijaga Motu da li je možda razlog povreda što je Srbin ostao u svlačionici na pauzi između 2 poluvremena?!

– Vlahović je dobro, nema problema. Odigrao je dobro prvo poluvreme, ali danas nam je bila potrebna dubina. Igrali smo dobro, ali moramo da se poboljšamo u završnom delu terena – rekao je Mota.

Nisam kritikovao Vlahovića

Juventus coach Thiago Motta, left, drinks as he waits for the kick-off of the Champions League opening phase soccer match between Juventus and PSV Eindhoven at the Juventus stadium in Turin, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2024. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Mota kaže da nije kritikovao srpskog napadača koji je nije postigao gol na poslednja 4 meča, a samo 2 puta je tresao mrežu ove sezone.

– Niko Gonzalez je igrao na krilu i sviđa mi se kad dolazi iz drugog plana i napada drugu stativu. Želeo sam igrača koji napada po dubini i vraća se da razgovara sa saigračima. Igrao je dobro kao i Vlahović. Zadovoljan sam njim (Vlahovićem) i nisam ga kritikovao, ali ne mogu da govorim tiho kad je tolika buka na stadionu. Nikad ga nisam grdio, njegov stav je fantastičan. Samo šest dodira s loptom? I drugima je posao da mu pomognu, nije to samo njegova odgovornost, protiv kompaktnog tima kao što je Napoli nije lako.

Još jednom je rekao da je Beograđanin mnogo pomogao i doprinosom u odbrani.

– To što nismo primili gol je i zasluga Vlahovića i drugih ofanzivaca, kao što napad zahteva pomoć odbrane.

I Mekeni brani Dušana

Vlahovića je od kritika pokušao da odbrani i saigrač Veston Mekeni.

– Teško je pobediti ako ne postignete gol. Sa Kopmajnersom smo pokušali da pomognemo napred. Vlahović je rođeni strelac, uvek želi da postigne gol. Daje najbolje od sebe stalno, ali njegov trenutak nekada ne dođe. Vrlo je važan za nas, a mi ćemo nastaviti da mu pomažemo i podržavamo ga – rekao je Amerikanac.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal