Pratite nas preko:
Danijel Duboa
Foto: Beta/Bradley Collyer/PA via AP

Borilačke veštine

Duboa nokautirao Džošuu kao niko do sada i to pred punim Vemblijem (VIDEO)

Britanski bokser Danijel Duboa (22-2, 21 KO) ostvario je spektakularnu pobedu nad sunarodnikom Entonijem Džošuom (28-4, 25 KO) na Vembliju, čime je potvrdio svoje vlasništvo nad IBF titulom prvaka sveta.

Olimpijski prvak sa Igara 2012. u Londonu i nekadašnji šampion u WBA (super), IBF i WBO verzijama bio je proglašen za apsolutnog favorita pre ovog meča. Međutim, Duboa je uspeo da iznenadi 96.000 prisutnih, počevši meč veoma agresivno. U finišu prve runde, “overhendom” je oborio Džošuu, koji se našao na podu i na kraju treće runde.

Iako se bivši šampion podigao posle nokdauna u četvrtoj rundi, uspeo je samo na kratko da uzdrma Dubou u petoj rundi. Na kraju, sudija Markus Mekdonel označio je jasnu pobedu Duboe, čime je okončana borba.

Pre ovog meča, Duboa je osvojio privremeni pojas pobedom nad Hrvatom Filipom Hrgovićem početkom juna.

Nakon meča, Duboa je izjavio: “Bog vas blagoslovio. Zahvaljujem ocu i svojoj porodici. Ceo život sam bio autsajder.” Dodao je da je ovo bilo neverovatno putovanje i da se oseća kao gladijator, borac do samog kraja. Njegov cilj je da dostigne vrh ovog sporta i ostvari svoj puni potencijal.

Britanski mediji smatraju da je ovo kraj karijere Džošue. On je pokušao da se vrati u meč, ali nikada nije bio ovako nokautiran, pišu britanski novinari.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine